Boonen is bereid van ploeg te wisselen

maandag 2 mei 2016 om 14:50
Boonen is bereid van ploeg te wisselen

Foto: Sirotti

Het is niet ondenkbaar dat Tom Boonen volgend jaar voor een andere ploeg dan Etixx-Quick-Step gaat rijden. Dat laat hij weten aan Het Nieuwsblad. De Belg komt sinds 2003 uit voor de formatie van manager Patrick Lefevere.

“Of ik klaar ben om naar een ander team te gaan? Absoluut”, stelt Boonen. “Ik heb gezegd: luister eens rond wat er op de markt is. Al hebben we elkaar altijd goed aangevuld en dat blijft ook zo. Ik wil niet per se ergens anders rijden. Links en rechts zijn al een paar teams lichtjes komen luisteren. Maar de meesten voelen zich daar niet echt comfortabel bij. Ze zitten met een schuldgevoel: we gaan die toch niet wegpakken.

De oud-wereldkampioen eindigde recent als tweede in Parijs-Roubaix. Hij liet eerder al blijken ook volgend jaar nog te willen koersen.

Dit artikel delen:

22 Reacties

Tpinotfan 2 mei 2016 om 14:54

Geen idee wat hij gaat doen, Lefevere zeurt alleen maar om geld en ik heb geen idee of Boonen nu voor het geld gaat, zou natuurlijk nog flink kunnen gaan cashen op z’n oude dag.
Zou wel een vreemde gewaarwording zijn. Boonen in een ander shirt dan dat van Quick-Step.

vlek 2 mei 2016 om 14:56

Ik moet nog steeds wennen aan Martin in een shirtje van Etixx. Boonen nu nog een jaar bij een andere ploeg zou ik helemaal een vreemd gezicht vinden. Misschien vooral een onderhandelingstactiek na een mager eerste bod van Lefevre?

LutsenkoFan 2 mei 2016 om 14:59

@vlek

Ik blijkbaar niet aangezien ik niet eens weet wat zijn vorige ploeg was.

klootje kriekeljon 2 mei 2016 om 14:59

Nooit onderschat deze man maar nog een jaar presteren bij een andere ploeg dan Etixx, dat lijkt mij dan weer niet heel waarschijnlijk. Die zou je vooral pakken voor de publiciteit als ploeg lijkt me, want als kopman?

Retro Lex 2 mei 2016 om 14:59

Ik hoop Boonen nog 10 jaar te zien rijden bij Bijv. Wanty GG of Topsport Vlaanderen. Zelf nog leuke Vlaamse koersen rijden. En jonge gasten bijstaan in en rond de koers.
Vanaf z’n 40e achter het stuur als ploegleider…

AWestie 2 mei 2016 om 15:00

Het lijkt wel of Lefevere nog meer om de centen zeurt sinds de nieuwe deal met Lidl. Verbandje?

On: Dit is natuurlijk allemaal onderdeel van het in de markt zetten van een renner. Uitkomst alleen nog ongewis.

vlek 2 mei 2016 om 15:02

@ LF; ik bedoel Daniel. ;)

Skedel 2 mei 2016 om 15:12

Dit liet hij bij Extra time koers al weten, hij is duidelijk niet van plan om Lefevre zijn gebruikelijke doorzichtige spel te gaan laten spelen.

vlek 2 mei 2016 om 15:20

Mocht hij echt overwegen ergens anders te gaan rijden, dan zou ik BMC geen verkeerde optie vinden. Hij heeft dan in Van Avermaet iemand die duidelijk beter is, waardoor hij met wat minder verantwoordelijkheid voor het eindresultaat in de weken voor Roubaix, rustig naar zijn hoofddoel kan worden. Wanneer Etixx tekort komt, dan wordt hij daar mede op aangekeken. In dienst van Van Avermaet zal hij daar minder last van hebben.

Hakkie2 2 mei 2016 om 15:34

Bahrein haalt na Nibali ook Boonen binnen?

Bertvd 2 mei 2016 om 15:51

@ skedel: inderdaad. Vooral gezien dat zinnetje over ‘schuldgevoel’. Hij wil stiekem dus wel blijven.

Mitch 2 mei 2016 om 16:17

Ik kan me niet voorstellen dan Etixx Boonen laat gaan. Enige Belgische (Vlaamse) topper uit de ploeg en daarmee essentieel voor de verbinding met de supporters. Een vervanger hebben ze nog niet echt in huis dus ik ga er vanuit dat Lefevre uiteindelijk wel over de brug zal komen.

Turtlehead 2 mei 2016 om 16:18

@Hakkie2: inderdaad lijkt dar mij de enige optie? Want zal niet beter betalen dan Levefre, en alle andere ploegen zijn toch redelijk bezet voor de klassiekers lijkt me.

koos1 2 mei 2016 om 16:20

Laat het gokken naar andere ploegen maar beginnen. Al zie ik Boonen volgendjaar (voor een halfjaar) ‘gewoon’ bij Etixx rijden.
Zou wel mooi zijn als Boonen nog een keer alles op de Belgische koersen zou gooien met Roubaix als hoofddoel en als leermeester gaat rijden voor een ploeg als Topsport of Wanty, al heeft hij dan geen heel sterke ploeg om zich heen in Roubaix.

Kwouter 2 mei 2016 om 16:58

@ Mitch.

Sep Vanmarcke kan die rol heel goed invullen

Plaggie 2 mei 2016 om 17:22

Ploeg maakt niet zoveel uit, maar ik zou het stoer vinden als iemand hem overtuigt van een andere aanpak. Gewoon eens durven om de Ronde over te slaan. DdV, E3, GW, de Panne en dan op de tiende dag Roubaix winnen.

Ivanoviclover 2 mei 2016 om 18:24

Het leukste uit het interview werd weggelaten, namelijk
“ik ben zeker van twee ploegen volgend jaar, de vroege en de late (lacht).”

krypton 2 mei 2016 om 20:23

Alsof hij daar vertrekt. Beetje druk zetten om er nog zoveel mogelijk centen uit te slepen bij Lefevre en dan tekent hij gewoon bij.

Wheelerfan 3 mei 2016 om 07:22

Lotto soudal toont serieuze interesse! Zou schitterend nieuws zijn voor Benoot. Na dat jaartje kan hij dan mentor worden van hem!

Romāns Vainšteins 3 mei 2016 om 08:00

Tja, van alle berichten hier op WF zijn de ‘die interesse voor die en die rijdt straks voor die’ toch wel de suffere (no offense) zo op 1/3e vd rit, echt voer voor oktober+ zou ik zeggen.

Wim Kruithof 3 mei 2016 om 08:47

grappige aanname van Boonen zelf, door te stellen dat ploegen vanwege schuldgevoel hem niet durven weg te pakken.

Benieuwd of dat schuldgevoel zou afnemen bij lagere salariseisen.

Ivanoviclover 3 mei 2016 om 15:05

Het Lotto Ridley Soudal verhaal lijkt toch wel erg concreet. Stel je het gezicht van Lefevere voor, Boonen wint zijn vijfde kassei in een Lotto truitje.

Volg hier

Headlines

Materiaalzone

Populair