Boonen is al blij met rijden van finale

vrijdag 18 maart 2011 om 17:46

Tom Boonen is dit jaar niet bij de topfavorieten in Milaan-San Remo. De Belg heeft wat pech gehad in zijn voorbereiding en is ook nog een keer ziek geweest. Daarom staat hij nu aan de start als outsider. Zelf is hij blij als hij mee kan doen in de finale.

“Het is voor het eerst sinds mijn eerste jaar dat ik geen favoriet ben voor Milaan-Sanremo,” zo zegt de oud-wereldkampioen tegen Sporza, “Ik voel me redelijk goed, maar ik heb geen ijkpunt. Ik kan in ieder geval rustig naar Milaan-Sanremo toeleven. Als het wat meezit kan ik misschien op de verrassing spelen.”

“Het zou voor mij al een overwinning zijn als ik de finale kan rijden om te winnen. Zoals ik mij nu voel zou het zelfs een ontgoocheling zijn als ik de finale niet zou halen. Maar ik mag de overwinning niet als doel stellen.”

De renner van Quick-Step legt zijn doelen dan ook iets later in het seizoen. “Ik besef dat hoe beter ik ben in Sanremo, hoe slechter ik ben in Roubaix. Ik hoop die stijgende lijn nu wel tot Roubaix te kunnen doortrekken.”

In de toekomst wil Boonen nog wel graag winnen in Noord-Italië, al is het niet van moeten winnen. “Ik heb nog maar drie kansen om Sanremo eens te winnen. Die koers hoeft niet op mijn palmares, maar het zou leuk zijn.”

Dit artikel delen:

Net binnen

Populair

Materiaalzone