Boonen houdt blijvende gehoorschade over aan val in Abu Dhabi
Foto: Sirotti
dinsdag 29 december 2015 om 10:19

Boonen houdt blijvende gehoorschade over aan val in Abu Dhabi

Hoewel Tom Boonen goed herstelt van de zware val begin oktober in de Ronde van Abu Dhabi, wordt hij nooit meer honderd procent de oude. De gehoorbeschadiging die hij bij het incident opliep is namelijk van blijvende aard, vertelt de 35-jarige Belg aan Het Nieuwsblad.

“Ik heb nergens nog last van, alleen mijn gehoor. Links ben ik deels mijn gehoor kwijt en dat is blijvend. Dat is ambetant, maar het went wel weer.” Boonen kon al wel gewoon mee op trainingskamp met Etixx-Quick-Step. “Ze hadden mij zes maanden voorgespiegeld. We zijn nu twee maanden verder en ik train al goed mee.”

Boonen sprak vorige maand bij een persconferentie al over de verminderde werking van zijn linkeroor en een voortdurende pieptoon. Hij had toen nog goede hoop dat dit uiteindelijk weg zou trekken.

Toekomst in de autosport
Na zijn wielercarrière is Boonen vastbesloten om zijn talenten te tonen in een andere tak van sport. “Het is voor honderd procent zeker dat ik me dan op de autosport stort. Er zijn in België wel enkele kampioenschappen waar je je kan amuseren als amateur.”

Boonen gaat nu na zijn fietstraining al regelmatig rijden op het circuit van Zolder of Francorchamps. “Het ultieme doel is de 24 uur van Zolder. Vlak bij huis, familie en vrienden. Op dit moment is autosport een betalende hobby voor mij. En laat me duidelijk zijn: zo wil ik het ook houden.”

RIDE Magazine
7 Reacties
Sorteer op:
29 december 2015 10:59
Als je na zo een zware valpartij dit de ene (blijvende) schade is mag je van geluk spreken. Bij sommigen is het begin van einde carriere. Hier valt nog prima mee te fietsen. Alleen het oortje in het goede oortje doen he.
29 december 2015 11:19
'voortdurende pieptoon': dat is natuurlijk wel wat anders dan een ietwat verminderd volume.
Lijkt me vreselijk.
29 december 2015 12:10
Hopelijk heeft het geen invloed op zijn gevoel van balans.
29 december 2015 12:19
Wat is een betalende hobby in het Vlaams? Hij legt er geld op bij, of hij kan betaald (door enkele persoonlijke sponsors?) op liefhebberniveau zijn hobby uitoefenen?
29 december 2015 12:24
@coldeportes Hij betaald om zen hobby uit te mogen oefenen. Niets met sponsoring maar puur als liefhebber.
29 december 2015 16:21
Marszzz: vergis u niet, zo'n pieptoon is allesbehalve iets onschuldigs. Er zijn veel gevallen bekend van mensen die er niet meer tegen konden en daarom uit het leven stapten. Als dat continu en luid is, wordt je er volgens mij gek van.
29 december 2015 19:43
ach het valt wel mee. die pieptoon went, en je moet je er voor hoeden om te gaan schreeuwen in gezelschap. (in ieder geval, zo is het bij mij)
@ greenday:
als je al zelfmoord pleegt door een piep in je oor is er meer aan de hand volgens mij.

Reacties zijn gesloten.