Boonen haalt uit naar UCI: “Zaak-Froome te belachelijk voor woorden”

Boonen haalt uit naar UCI: “Zaak-Froome te belachelijk voor woorden”

foto: Sirotti

dinsdag 3 juli 2018 om 16:21

In navolging van zijn voormalige teambaas Patrick Lefevere heeft ook Tom Boonen zijn mening gegeven over de salbutamol-zaak van Chris Froome. De onlangs gestopte klassiekerspecialist heeft geen goed woord over voor de UCI. “Deze zaak is te dom voor woorden. Er is een hele heisa gecreëerd om niks”, aldus de Belg in Het Laatste Nieuws.

Volgens Boonen laat deze zaak de onbekwaamheid van de internationale wielerunie zien. “Dit is een zaak van de belachelijke UCI. Men had de kwestie eerst grondig moeten onderzoeken, voor er mee naar buiten te komen. Nu hebben ze een hele heisa gecreëerd om niks. Het is zo jammer, omdat dit weer onherstelbare imagoschade oplevert.”

“Het is uiteindelijk heel erg pijnlijk, omdat de UCI na al die maanden moet toegeven dat er toch weinig aan de hand was. Er had uiteindelijk nooit een zaak-Froome moeten zijn. Het is allemaal te dom voor woorden”, is Boonen snoeihard.

De Belg ergert zich ook aan de timing van vrijspraak, enkele dagen voor het begin van de Tour de France. “Waarom moet dit weer net voor de Tour? Is dit echt toeval? Kon dit niet een paar weken vroeger?”, vraagt hij zich hardop af.

Dit artikel delen:

25 Reacties

Melkzuur 3 juli 2018 om 16:26

Als er niets aan de hand was, dan heeft hij inderdaad gelijk. Want nu is het wielrennen in het algemeen en Sky en Froome in het bijzonder (voor niets?) door het slijk gehaald.

0
leegloper 3 juli 2018 om 16:26

Tsja, wat als Froome dan uiteindelijk toch schuldig was bevonden en we dat sinds maandag wisten? En dat we dan pas hoorden dat Froome het al van het WK wist en doodleuk in de Giro reed? Dat is ook raar.

En dat het vlak voor de Tour gebeurt is niet zo gek. Er lag veel werk en de Tour was een belangrijke deadline.

0
Laatste man 3 juli 2018 om 17:05

Weinig aan de hand? Zaak om niks?

Het hele Sky/Engelse wielrennen hangt van twijfelachtige en dubieuze zaken aan elkaar vast.

Maar met Boonen z’n ploegachtergrond zijn deze uitspraken wellicht wel verklaarbaar..

0
Djoop 3 juli 2018 om 17:09

Ja, helaas zegt het waarschijnlijk meer over Boonen zelf. In essentie -zo ver het de handelswijze van de UCI betreft – compleet met oproepen aan Sky om Froome te schorsen, heeft de man natuurlijk wel gelijk.

0
ah-ja 3 juli 2018 om 17:10

Als ex junk moet die niet zo hoog van de toren blazen

0
skylimit 3 juli 2018 om 17:16

De UCI is inderdaad onbekwaam. Een zaak eerst bewust laten lekken, daarna laten doorsudderen, waardoor Froome en SKY onnodig veel meer bagger over zich heen gestort zien krijgen en aan het eind bakzeil moeten halen onder druk van de ASO en op advies van het Wada, dat er eigenlijk weinig aan hand was. Een storm in een glas water.
Kunnen we nu eindelijk weer gaan koersen of blijven er nog meer van dit soort verhalen komen ? Froome is niet geschorst, mag koersen, jammer voor al die anti-Sky/Froome fanaten, accepteer het en deal ermee.

0
Eric Timmermans 3 juli 2018 om 17:29

Hele domme jongen die Boonen.

0
skylimit 3 juli 2018 om 17:31

@Eric..laat hem een hele domme jongen zijn, vermoedelijk heeft hij meer vermogen dan jij en ik bij elkaar. Niet slecht voor een hele domme jongen, toch ? ;)

0
Velominatus 3 juli 2018 om 18:19

Froome is niet geschorst en dat is terecht. Het bewijs was niet 100% waterdicht. De kans is echter nog steeds groot dat hij gesjoemeld heeft. Dat fans daar hun bedenkingen bij hebben is logisch.
Tom “cocaine” Boonen zou er beter aan doen zich niet in dit soort discussies te mengen maar zijn mond te houden. Iets met boter en hoofd.

0
mus van de maasstad 3 juli 2018 om 18:27

Neem nog een snuif

0
Tour 3 juli 2018 om 18:33

Ik zie niet in waarom Tom zijn mond moet houden. Beetje party modus in December moeit kunnen, het zijn ook nog steeds mensen met vrienden en een social life.

Froome moet zijn mond houden, ook van zijn werkgever, tenzij hij zijn mond open moet doen om niet te controleren handelingen moet verrichten van zijn werkgever, snif swallow and suck this Cris ! Gnagnagna !

0
Viktrodriguez 3 juli 2018 om 18:52

De enige reden waarom het überhaupt een zaak werd, was dankzij de Franse media enkele weken na de Vuelta, die over de overtreding berichtten. Zonder hen was het vermoedelijk nooit bekend geworden. Toen moest de UCI in allerijl een schijnzaak in elkaar flansen, zonder dat SKY een strobreed in de weg werd gelegd qua bijvoorbeeld een termijn voor tegenbewijs.

Daarnaast is de timing ook wel heel frappant, wat hooguit indirect met de Tour te maken heeft. De uitspraak zou eerst pas ergens na Tour volgen, maar na de dreiging van de ASO was ineens de uitspraak vervroegd naar binnen 24 na het Franse dreigement, zodat Froome ineens zonder verdenking kan starten in de Tour?

Ik heb er ook weinig fiducie in dat dit een eerlijke zaak is, maar een tweede Armstrong-Verbruggen, wiens positieve plas na ik meen Zwitserland ook in de doofpot was beland. Iets wat dus nu niet kon door de media.

0
lathumnees 3 juli 2018 om 19:32

het had nooit bekend mogen worden???? Dat vind ik nou echt de domste opmerking ooit. Transparantie is juist precies hetgene wat de wielwereld nodig heeft. De eerlijke wielerwereld tenminste. Boonen en Levevre horen daar blijkbaar niet bij, gezien hun opmerkingen. Lang leve de omerta.

0
reusjen 3 juli 2018 om 19:34

Er is toch helemaal niet gezegd dat er niets aan de hand was? Ze hebben geen glashard bewijs, maar niks zou ik het niet willen noemen.

0
theking 3 juli 2018 om 19:36

Fijn van Boonen dat ie lekker zijn gelijk kan halen. Jammer dat hij nooit is op gekomen voor concurrent sprinter pettachi en ulissi.

0
HF2013 3 juli 2018 om 20:38

Met TUE mag je dus onbeperkt puffen en moet je achteraf alleen aangeven dat je te hoge waarde eventueel zou kunnen komen door omstandigheden als ziekte, uitdroging, vermoeidheid.

Geldt dit dan nu alleen voor Froome? Voor iedereen met zo’n TUE? Of voor het hele peleton?
Kan je die hele regel dan niet beter schrappen? Volgens WADA niet, want er is geen reden om de regel nogmaals onder de loep te nemen……

0
mark vv 3 juli 2018 om 21:31

Mooi dat alles en iedereen de Omerta in stand wil houden..

0
ikbenprocycling 3 juli 2018 om 22:08

Op de harde kern van WFers na

0
Romāns Vainšteins 3 juli 2018 om 23:27

Volgens mij gaan alle topics nog steeds aan de werkelijke vraag voorbij :

A : W(hat)TF is inspanningsastma en moet je daar wel een attest voor kunnen krijgen
B W(ho)TF heeft het monster van Wielerstein van deze diagnose voorzien, wanneer en op basis waarvan ?

Alle tegenstanders lekker tot 2000 doorpuffen en wanneer het helpt ook een fijne dreun Tramadol erin in ieder geval, hij doet het ook.

0
girardengo 3 juli 2018 om 23:38

Mijn interpretatie: aan de medicinale kant mag nu heel veel of alles. Er ligt nu een precedent. Gaat uw gang heren (en dames).

0
Mwielerfan 3 juli 2018 om 23:50

Boonen maakt zichzelf te belachelijk voor woorden was ook een goede kop geweest.
Ik heb hem bij ulissii en Petacchi zn collega’s niet horen verdedigen

0
Covadonga 3 juli 2018 om 23:54

Boonen +1

0
Doordrijver 4 juli 2018 om 07:06

@Mwielerfan
Toen zal er ook geen reporter om zijn mening zijn gaan vragen ;). Domme jongen.

0
tendam 4 juli 2018 om 10:24

Je krijgt nu hetzelfde als bij de Contador-zaak destijds, die ook al zo dom werd aangepakt: iedereen is ineens dopingexpert, de renner in kwestie is de grootste dopeur sinds Armstrong, en het hele wielrennen is door en door verrot. Terwijl dit bij andere sporten niet eens het nieuws zou halen. Het gaat om minieme hoeveelheden van stoffen waarvan het prestatiebevorderende effect op zich al in twijfel wordt getrokken. Een grens is een grens, en die werd in beide gevallen overschreden, maar het wordt zo buitenproportioneel opgeblazen dat een normale discussie niet meer mogelijk is.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone