Boom prolongeert NK-titel op de MTB-marathon, Dainese wint Midden-Brabant

Boom prolongeert NK-titel op de MTB-marathon, Dainese wint Midden-Brabant

foto: Orange Pictures - Andre Weening (archief)

zondag 30 september 2018 om 19:10
Wielerflits Kort

In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat de site nog niet gehaald heeft. Vandaag onder meer over het Nederlands kampioenschap mountainbike marathon en de Ronde van Midden-Brabant.

Lars Boom weer de beste op MTB-marathon

Lars Boom transfereert naar Roompot-Charles, maar op het moment dat dat nieuws naar buiten kwam, reed hij zelf het NK mountainbike marathon. De renner van LottoNL-Jumbo verdedigde in Gasselte, Drenthe, zijn titel met succes.

Boom wist Jasper Ockeloen te verwijzen naar de tweede plaats. Dat was vorig jaar ook al het geval. Destijds was Robbert de Nijs derde, dit keer was het Gert-Jan Bosman die de bronzen medaille op mocht halen. Bij de vrouwen ging de overwinning naar Sophie von Berswordt.


Dainese klopt Stroetinga in Midden-Brabant

De Ronde van Midden-Brabant is gewonnen door Alberto Dainese. De 20-jarige Italiaanse sprinter van SEG Racing Academy was na drie en een half uur koers Wim Stroetinga (Vlasman) te snel af in de massasprint. Arvid de Kleijn (Metec-TKH) spurtte naar de derde plaats in de straten van Dongen. De Ronde van Midden-Brabant is een nationale koers op de KNWU-kalender.

Dainese breekt dit seizoen door. Hij werd tweede op het beloftenkampioenschap van zijn land en won een rit in de Giro d’Italia U23, waarna hij van de Zalf-ploeg overstapte naar SEG. Recent nog wist hij Dylan Groenewegen in de Tour de l’Eurométropole en de Gooikse te verslaan in een sprint. Dat was beide keren wel achter een kopgroep die de zege gegrepen had.

Dit artikel delen:

7 Reacties

Hensie 30 september 2018 om 15:49

Domme vraag wellicht, maar waarom rijdt Boom op een Cannondale mtb?

0
Thijs E 30 september 2018 om 21:41

Omdat de sponsorbelangen van Bianchi hem niet meer interesseren?

0
storm-biker 30 september 2018 om 15:56

@Hensie Omdat profs niet zomaar ook mountainbikes of crossfietsen gesponsord krijgen. Voor die enkele keer dat Boom een MTB wedstrijd doet zullen ze het wel prima vinden.

0
arjando.ooms 30 september 2018 om 20:50

Beetje raar want Tankink rijdt wel op een Bianchi (fully weliswaar).

0
S-Works87 30 september 2018 om 21:39

Lotto renners krijgen inderdaad geen mountainbikes. Uiteraard vrij om tegen een leuk prijsje (zoals Tankink) een Bianchi aan te schaffen maar ze krijgen er geen. Boom rijdt op een Cannondale van Rabbit Store, Lindeman op een American Eagle en Bouwman op een chinees bouwsel, zag ik vandaag ;-)

0
arjando.ooms 30 september 2018 om 22:37

Dankje

0
xistnc 30 september 2018 om 21:48

Lees het artikel nog ff een keer door, Nick.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone