Boom mag Nibali bijstaan in La Primavera
vrijdag 20 maart 2015 om 09:39

Boom mag Nibali bijstaan in La Primavera

Vincenzo Nibali wordt de kopman van Astana tijdens Milaan-San Remo. De Tourwinnaar van vorig jaar twijfelde eerder nog over deelname aan La Primavera, maar is gewoon van de partij. Hij krijgt steun van onder andere Lars Boom.

Milaan-San Remo wordt komende zondag verreden en is de niet alleen de eerste, maar ook de langste klassieker van het voorjaar. Nibali speelde vorig jaar een behoorlijk woordje mee in de finale en zal dat ongetwijfeld ook dit jaar willen doen.

Selectie Astana voor Milaan-San Remo (22 maart)
flag-it Vincenzo Nibali
flag-sk Borut Bozic
flag-nl Lars Boom
flag-it Michele Scarponi
flag-kz Alexey Lutsenko
flag-kz Ruslan Tleubayev
flag-ua Andrei Grivko
flag-it Andrea Guardini

RIDE Magazine
WielerFlits Podcast
18 Reacties
Sorteer op:
20 maart 2015 09:49
Anders om lijkt me logischer....
20 maart 2015 09:52
Hm, ik denk dat we de namen in de titel beter omdraaien. Ik vond Nibali niet erg overtuigend in de Tirreno.
20 maart 2015 09:54
Nibali was in de Tirreno gewoon aan het trainen. Snel lossen, maar wel binnen op korte afstand van de mannen die volle bak gingen. Tour De France is het doel, hij gaat meespelen om de knikkers!
20 maart 2015 09:54
Benieuwd hoe ver Guardini komt, zou een dikke stunt zijn. Het wordt prima weer dus dat maakt de kansen voor Boom en Nibali er niet groter op.
20 maart 2015 10:09
Wat vreemde selectie van Astana. Guardini komt nog geen molshoop over. LLS zou voor wat vuurwerk tussen de Capo's en de Cipressa kunnen zorgen, Diego Rosa zou een betere ondersteuning voor Nibali zijn dan een groot deel van deze selectie en waarom niet Taaramae meegenomen? Prima en vorm en hij kan op de Poggio een eerste sprong wagen.
20 maart 2015 10:21
Ik blijf het mooi vinden wanneer de grote renners zoals cancelara en nibali tegen alle verwachtingen in toch volledig er op gokken dat de massasprint uit blijft. Toch mooi dat die mannen er voor blijven gaan.
20 maart 2015 10:28
Bozic, lijkt mij toch ook een goede outsider. Reed vorig jaar in de lente ook wel aardig geloof ik.
20 maart 2015 10:43
Lijkt me sterk dat Astana zal willen/durven winnen als ze al in die positie geraken. De spoeling is dun voor koersen buiten de oppergaai.. TDF. Vergeet niet dat het tot hiertoe nog nooit zo stil was rond Astana,ik verwacht dan ook een bom als het de focus op de klassiekers komt te liggen. Denk dat ze de bui al voelen hangen dat er nog een oorlogje aankomt maar dan voor de groene tafel. Zowiezo zal Nibali Nibali blijven...alles in functie vd grote ronden en al de rest kan hem gestolen worden. Maakt niet echt uit bij welke top(WT)ploeg. Ik vrees ook dat Boom hier zeker niet zal zorgen voor de laatste 'monumentale' zege van Astana.
20 maart 2015 10:44
Als er voldoende doorgereden wordt dan ligt iedereen eraf zodra de poggio begint, maar als weer iedereen tot de poggio of cipressa wacht dan kan elke tweederangs sprinter er nog aanhangen in de hoop op een verrassing.

Ofwel, er moet een keer in de eerste 200 kilometer van MSR al oorlog gemaakt worden om mensen als Nibali kansrijk te maken.
20 maart 2015 10:48
Als je enkel de titel leest lijkt wel of Boom op zijn blote knieën heeft moeten smeken aan Koning Nibali om te mogen deelnemen aan deze race. En gelukkig MAG hij deelnemen van de Italiaanse Vorst.
20 maart 2015 10:54
Ik zou ook smeken. Wordt mms uberhaupt de enige klassieker dat ze kunnen rijden. (winnen?)
20 maart 2015 11:11
Nibali en ploeggenoten hoeven elkaar niet helemaal in de weg te zitten in MSR, ik verwacht dat Nibali a la Boonen zijn verantwoordelijkheid neemt en een 'test' zal inlassen door op de Cipressa aan te gaan om te kijken of er mee willen doen en kijken waar het schip strandt , zo is hij namelijk wel. Mocht het allemaal niet zo best lukken en hij terugwaaien heb je Scarponi (wel in vorm), Boom en wellicht Bozic nog over, Guardini is een vraagteken mbt de afstand wat mij betreft. Genoeg andere mannen om te duwen, trekken en wind te pakken nog over.
20 maart 2015 14:38
Vreemde titel. MAG?
Alsof Nibali vanaf de koninklijke bankettafel een etensrestje heeft gegooid naar schoothondje Boom in het mandje naast de tafel....

Nibali is de man ja, maar volgens mij juist iemand die respectvol met zijn collega's omgaat en deze gelijkwaardig behandelt.
20 maart 2015 15:43
Mooie selectie, alleen Nibali was niet sterk tot nu toe. Betwijfel of hij dat nu wel is en anders voor Bozic maar die komt op alles net iets te kort ten opzichte van andere.
20 maart 2015 16:07
@zoetepap

ken jij nibali wel? Pas sinds vorig jaar lijkt alleen de tour belangrijk. Daarvoor was het zowat de ronderenner die je het meest zag. Tirreno gewonnen, zeer knappe heuvelklassiekers gereden,...

ook wat astana betreft reikt je geheugen niet heel ver. De seizoensstrart vorig jaar was nog stiller. Toen begonnen ze pas met punten verzamelen vanaf de giro om daarna wel zeer luidruchtig door de rest van het seizoen te razen...

waarom ze niet zouden willen winnen, snap ik helemaal niet. Niets beter dan een paar spraakmakende resultaten op dit moment. Want steeds meer mensen zien in hun resultaten een bewijs dat ze vorig jaar zeker vol dope rondreden...
20 maart 2015 18:35
@Giant-Greenedge. Tja hoe jij Nibali en Astana ziet is voor jou. Vind het beetje goedgelovig. Nibali vind ik eerder opportunist en Astana een piek ploegje.
20 maart 2015 19:26
Mag, kan, zal, moet...

Het mag. Hij kan ook voor eigen kans gaan.
20 maart 2015 19:50
Guardini zou wel eens een verrassing kunnen zijn. Hij lijkt de laatste jaren wat beter uit de verf te komen.

Reacties zijn gesloten.