Boom: “Ik mik op de Tour”

maandag 9 november 2009 om 11:48

Nu hij terug is uit het zonnige Curaçao, voelde Rabosport Lars Boom aan de tand over zijn komende seizoen. De alleskunner zal nog een paar crossen rijden, maar zich daarna gaan richten op de voorjaarsklassiekers. Ook de Tour de France is een mikpunt van de jonge Nederlander.

“Ik wil weer een stap zetten”, vat Boom zijn plannen voor 2010 samen. “Het zou leuk zijn als ik twee wedstrijden meer kan winnen dan in 2009 en dan vooral grote wedstrijden. De Tour? Ja, ik zou hem graag rijden. Ik mik daar wel op, maar weet natuurlijk nog helemaal niet of ik in de voorselectie zit. Maar weer een grote ronde zou ik graag doen en dan natuurlijk vooral de Tour. En dan een etappe winnen. Dat zou prachtig zijn.”

Daarvoor wordt er eerst nog wat door de blubber gereden. “Ik rijd het Nederlands kampioen begin januari en daarnaast nog een of twee crossen.” Meer zit er echt niet in voor de Brabander. “Het WK? Nee, absoluut niet. Ik wil me richten op de voorjaarsklassiekers. Vooropgesteld dat de ploegleiding mij selecteert, wil ik graag de Omloop, de Panne, Vlaanderen en Roubaix rijden. En goed zijn op het WK cross en vervolgens ook in het voorjaar. Dat zal niet lukken.”

Dit artikel delen:

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair