Boogerd ziet uitdaging voor Terpstra: “Bewijzen dat hij ook voor andere ploeg kan winnen”

maandag 3 december 2018 om 11:22
Boogerd ziet uitdaging voor Terpstra: “Bewijzen dat hij ook voor andere ploeg kan winnen”

foto: Sirotti

Michael Boogerd kijkt uit naar de overstap van Niki Terpstra naar Direct Energie. De oud-wielrenner is benieuwd wat de winnaar van de E3 Harelbeke en de Ronde van Vlaanderen kan in Franse dienst. “Het zal voor hem zeker een uitdaging zijn om te bewijzen dat hij ook in een andere ploeg Vlaamse wedstrijden kan winnen”, aldus Boogerd in een uitgebreid interview met de Telegraaf.

“Natuurlijk is er een enorm psychologisch voordeel wanneer je in de Vlaamse klassiekers het sterke Quick-Step-blok achter je hebt”, zegt Boogerd. “Zelfs in mijn tijd moesten wij op de kasseien altijd al opboksen tegen het blok van Patrick Lefevere. Anderzijds mogen we ook zeggen dat Terpstra de overwinning in de Ronde van Vlaanderen vooral op individuele klasse heeft afgedwongen. Het aandeel van de ploeg in die zege was niet zo groot. In zijn eentje overbrugde hij een achterstand naar de koplopers om die vervolgens direct achter zich te laten. Heel knap. Niki begint wel een jaar ouder te worden en heeft inmiddels een palmares opgebouwd waar je U tegen zegt.”

‘Keuze Hammer Series boven Lombardije van Dumoulin is onbegrijpelijk’
Waar Terpstra in de Vlaamse klassiekers het mooie weer maakte, waren de Nederlanders in de heuvelklassiekers weinig in beeld. Boogerd erkent dat Wout Poels na zijn zege in Luik niet heeft kunnen bevestigen in het eendagswerk, maar heeft wel een renner in gedachten die kan scoren in de Waalse klassiekers. “Tom Dumoulin bewees met zijn vierde plek op het WK in Innsbruck dat hij klassiekers als de Amstel Gold Race, Luik-Bastenaken-Luik en Ronde van Lombardije zeker aankan”, zegt Boogerd.

“Ik heb hem onlangs nog aangesproken dat ik het niet begrijp dat hij dit najaar Lombardije links heeft laten liggen om aan de Hammer Series in Hong Kong deel te nemen. Onbegrijpelijk”, aldus de ploegleider. “Met de vorm die hij op het WK etaleerde was hij in Lombardije dé te kloppen man geweest. Als er een klassieker is waar het recht van de sterkste geldt dan is het Il Lombardia wel.”

Dit artikel delen:

10 Reacties

djoriana 3 december 2018 om 11:30

Hij gaat het zwaar krijgen. Nu rijd quick step achter hem als hij weg is

Mwielerfan 3 december 2018 om 13:18

Kan maar er zijn ook jaren waarin stybar er voor de echte finale al af is en lampaert doet pas twee jaar mee met de top. Gilbert wordt een dagje ouder. Ze kunnen samen onverslaanbaar zijn maar ook samen tegenvallen. Dat mapei qs blok is al jaren de te kloppen ploeg maar er zitten ook regelmatig jaren bij waarbij het allemaal tegenvalt.

HSV 3 december 2018 om 11:50

Dat denk en vrees ik ook. Zou em graag nog een monument zien winnen maar quickstep zal op zijn wiel zitten. Op een goede dag kan hij ze daar wel uitrijden. Dus daar hoop ik op. Ook moet hij vermijden dat hij openlijk in conflict komt want telkens als dat gebeurt wint hij niet. Focus naar binnen, goede winter en knallen volgend jaar.

Samlambeej 3 december 2018 om 12:00

Probeer Niki maar eens terug te halen als hij op z'n dagje alleen weg rijdt. Dan moet je minimaal met 3 zijn.

Brabander 3 december 2018 om 12:45

De passage over Dumoulin is ook wel interessant. Vind het ook wel een man voor Il Lombardia.

Mwielerfan 3 december 2018 om 13:19

Inderdaad goed gezien en onbegrijpelijk. Dat hij in Europa het wielrennen wil hervormen met z’n ploeg kan ik begrijpen. Maar tijdens zo’n grote wedstrijd en dan in hongkong waar zo’n Hammer helemaal geen effect heeft?

williams 3 december 2018 om 12:59

Spijtig genoeg zal Terpstra ondervinden dat je niet ondanks maar dankzij QS wint. Velen zijn hem voorgegaan naar andere ploegen, weinigen zijn geslaagd…

kielabokki 3 december 2018 om 13:44

Ik verwacht er ook weinig meer van, de pot toverdrank is in Gallië toch het beste.

EddyB1958 3 december 2018 om 19:01

Als je de toverdrank van Panoramix bedoelt, Asterix en co woonden wel in Frankrijk,de Belgen dronken mede. Lees maar eens Asterix en de Belgen.

EddyB1958 3 december 2018 om 19:22

Nu ja bij zijn laatste twee titels, was hij de enige renner van Quick Step. Bij Direct Energie zal hij wel zes ploegmaats hebben in de voorjaarskoersen. En ik geloof niet dat ze bij Deceuninck Quck Step,echt het wiel van Terpstra gaan viseren.

Headlines

Materiaalzone

Populair