Boogerd wil aanvallende Rabobankploeg zien

vrijdag 10 september 2010 om 12:17

Michael Boogerd is van mening dat Rabobank tijdens de slotweek van de Vuelta a España in de aanval moet gaan. Dat schrijft de oud-coureur in zijn column in De Telegraaf. “Op dit moment is het allesbehalve een groot succes,” aldus Boogerd. “Je kunt er niet omheen dat Rabobank onopvallend rijdt.”

Kopman Denis Menchov viel tegen. “Ik weet van hem dat hij mentaal moeilijk de knop om kan zetten als het niet goed gaat. Ik vraag me op dit moment ook af of hij de Vuelta tot in Madrid gaat meemaken. Aan de ene kant begrijp ik het wel als hij eerder afhaakt. Hij heeft immers twee keer de Vuelta en één keer de Giro d’Italia gewonnen en Rabobank in dat opzicht heel veel gebracht. Maar ik vind in dit soort situaties dat Menchov, nu het wat minder gaat, zijn ploegmaten moet blijven steunen.”

Hij verwacht dat met name Nick Nuyens en Sebastian Langeveld nog iets laten zien. “Langeveld is natuurlijk puur een renner voor eendaagse wedstrijden. Hij is zich aan het voorbereiden op het WK. Om zichzelf te testen, lijkt het me logisch om een dag uit te kiezen om in de aanval te gaan.” Ook van Laurens ten Dam heeft hij hoge verwachtingen. “Ik zie wel dat hij steeds sterker wordt. Laurens wil zichzelf zeker nog laten zien en dan met name bergop. Hij is een gedreven jongen die altijd het maximale uit zichzelf wil halen.”

Dit artikel delen:

Headlines

Populair

Materiaalzone