Boogerd: “Rabobank beste ploeg voor Bos”

vrijdag 3 september 2010 om 10:30

Volgens Michael Boogerd heeft Theo Bos met zijn terugkeer naar Rabobank de juiste keuze gemaakt. Dat schrijft de oud-renner in zijn column in De Telegraaf. Bos maakte deze week bekend dat hij na een jaar Cervélo volgend seizoen terugkeert bij Rabobank.

Volgens Boogerd kiest Bos voor een stabiele ploeg. “Je ziet vaak bij nieuwe ploegen dat ze binnen een paar jaar weer van het toneel verdwijnen. Of dan weer met een andere sponsor verder gaan. Rabobank is vanaf 1996 al een zekerheid in het wielerpeloton. Je weet dat er geen vreemde situaties voorkomen. Die ploeg is correct, betaalt netjes op tijd de salarissen, mag overal starten en zal niet volgend jaar opeens bekend maken dat ze per direct stoppen. Daarnaast krijgt hij zeker de mogelijkheid om de koersen te rijden die hij ambieert. Daarom is Rabobank in mijn ogen de beste ploeg waar hij voor kan rijden.”

Boogerd denkt dat Bos bij Rabobank de mogelijkheden krijgt om uit te groeien tot een topsprinter. “Juist bij Rabobank krijgt Nederlands talent de kans om zich te bewijzen en te ontwikkelen,” aldus Boogerd. “Het zal de komende jaren moeten blijken of hij kan doorgroeien naar de wereldtop. Dat betekent dat hij ritten kan winnen in de grote rondes, maar ook grote klassiekers als Milaan-Sanremo en Parijs-Tours. Het zou geweldig zijn als we weer een sprinter van dat kaliber in het peloton hebben, want dat is al weer ruim tien jaar geleden.”

Dit artikel delen:

Headlines

Populair

Materiaalzone