Boogerd na zege in BinckBank Tour: “Mooiste overwinning in ons bestaan”
foto: Marcel Koch
donderdag 16 augustus 2018 om 14:09

Boogerd na zege in BinckBank Tour: “Mooiste overwinning in ons bestaan”

Roompot-Nederlandse Loterij greep in de BinckBank Tour zijn eerste WorldTour-overwinning van dit seizoen. In Antwerpen bleek Taco van der Hoorn de slimste uit een kopgroep van vijf. Dit tot grote vreugde van ploegleider Michael Boogerd. “Dit is schitterend. Het is de mooiste overwinning in ons vierjarig bestaan”, zo laat hij weten aan De Telegraaf.

De zege is extra mooi, aangezien Van der Hoorn niet gepland stond voor de BinckBank Tour. “Taco is er heel lang uit geweest, net als Jasper Asselman, die ook een heel groot aandeel heeft in de zege. We hebben vorige week pas de beslissing genomen om Jesper en Taco op te stellen, en er twee anderen uit te laten. Dat is een hele goede beslissing geweest van ons”, aldus een lachende Boogerd.

Van der Hoorn won de etappe met een aanval in de laatste kilometer. “We hebben gewoon een goed gevoel bij deze koers”, aldus Boogerd. “Hij maakt het zo koel af. Bijna gooide Mohoric nog roet in het eten, maar het is schitterend. Dit maakt heel veel goed voor Taco”, verwijst de Hagenaar naar de slepende hersenschudding waarmee de 24-jarige renner kampte na een val met de crossfiets.

Ondanks het feit dat Roompot-Nederlandse Loterij twee jaar geleden met Pieter Weening een etappe wist te winnen in de Ronde van Zwitserland, schat Boogerd de zege in de BinckBank Tour nog hoger in. “Ik heb er geen woorden voor. Het is een WorldTour-koers in eigen land, vlak naast de woonplaats van mij en Breuk“, zo besluit hij.

RIDE Magazine
10 Reacties
Sorteer op:
16 augustus 2018 14:18
Gaaf, die blijdschap van iedereen.
16 augustus 2018 15:10
Ik wist helemaal niet dat Boogerd mee fietste en won.
16 augustus 2018 15:23
Kan me inbeelden dat iemand die met doping niet kon winnen nu behoorlijk onder de indruk is dat het wel kan zonder!
16 augustus 2018 16:29
En clean jawel, het kan Micheal, het kan.
Trouwens mooie foto, de man spreek uit de donkere krochten van het oude wielrennen
16 augustus 2018 18:00
Ja een kinderhand is gouw gevuld.
En de overwinning van Weening in Zwitserland ,daar was Boogerd niet bij
16 augustus 2018 19:52
Dank voor dit artikel.
Leuk die blijdschap.
Elke overwinning is voor deze ploeg meer dan welkom, maar een WT overwinning is gewoon SUPER
17 augustus 2018 07:50
@vlaamse ardennen & @ah-ja
Lekker makkelijk scoren die opmerkingen van jullie. Dus alles wat Boogerd voortaan zegt gaan we lekker niet inhoudelijk op reageren, maar gaan we kinderachtige opmerkingen over dopinggebruik op maken? Kinderachtig..

On: Prachtige overwinning voor Roompot en denk dat de ploeg dit ook wel goed kan gebruiken. Samen met vorige week de Slag om Norg goede publiciteit en toch ook een keer loon naar werken. Mooi!

Reacties zijn gesloten.