Boogerd gefrustreerd over dopingzaak: “Ik knakte” (video)

Door , zaterdag 3 januari 2015 om 09:21

Michael Boogerd presenteerde vrijdag met gemengde gevoelens zijn nieuwe werkgever: Team Roompot. “Ik ben blij, maar er is nog altijd dat dingetje van de licentie”, stelde de ploegleider tegenover WielerFlits. “Ik ben nog niet helemaal vrij om me héél happy te voelen, maar ik ben wel blij dat de ploeg er in ieder geval staat.”

De Nederlander wacht na zijn dopingbiecht nog altijd op een licentie van de wielerbond in België, waar hij woonachtig is. Boogerd zit ermee in zijn maag. “Het frustreert mij zeker. Ik word er echt boos over. Van de week knakte ik ook wel. Ik had mijn moeder aan de lijn en zij kan het helemáál niet verkroppen. Het frustreert mij enorm dat er gewoon niets gebeurt. Dat vind ik het ergste: dat iedereen zijn handen ervan aftrekt en niemand een beslissing durft te nemen.”

De ex-prof hoopt dat de zaak snel opgelost wordt. “Dit moet niet boven je hangen. Het ‘fietst’ met je mee. Je bent niet altijd vrij om je honderd procent te geven en je voelt je niet honderd procent lid van het team. Dat is niet leuk. Daar wil ik gewoon vanaf.”

Lees ook:
Team Roompot wil in 2015 meespelen in grote wedstrijden
Dossier Boogerd blijft toch bij Belgische wielerbond

Dit artikel delen:

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair