Bondscoach Verbrugghe hoopt dat Van Aert alsnog WK wil rijden

zaterdag 4 mei 2019 om 10:00
Bondscoach Verbrugghe hoopt dat Van Aert alsnog WK wil rijden

Wout van Aert maakte gisteren bekend het WK Wielrennen dit jaar over te slaan. De Belgische bondscoach Rik Verbrugghe hoopt echter dat Van Aert nog van mening zal veranderen.

Verbrugghe is van mening dat het parcours in Yorkshire Van Aert moet liggen. “Een buitenkans. Echt iets voor hem”, vertelt hij aan Het Laatste Nieuws. “Martigny 2020 is dat veel minder, daar zijn de pure klimmers aan zet. En op het WK in ­Leuven is het nog twee jaar wachten.”

Verbrugghe sprak met Van Aert en de ploegleiders van Jumbo-Visma, maar heeft de hoop nog niet opgegeven. “Ik blijf de deur op een kier zetten. Misschien trekt Van Aert de lijn van het afgelopen voorjaar in de tweede seizoenshelft gewoon door. En loopt het zó goed dat hij gewoon ­‘incontournable’ wordt. Dan zal ik hem zeker opnieuw de vraag stellen”, aldus Verbrugghe. “Zegt hij me in Plouay, één maand voor de regenboogstrijd, alsnog ‘ja’, dan zwaait de deur breed open.”

Van Aert keerde recent terug van een vakantie in Dubai. Hij werkt nu toe richt de Dauphiné (9-16 juni) en de Belgische kampioenschappen eind juni. Op een later moment wordt bekendgemaakt hoe de rest van zijn programma er uit zal zien.

Dit artikel delen:

2 Reacties

xistnc 4 mei 2019 om 11:37

Tja, zo kunnen we er elke dag wel een artikel aan wijden.

Mwielerfan 4 mei 2019 om 14:58

Inderdaad ik zeg doen. Daarom volg ik deze site, artikelen over wielrennen!

Headlines

Materiaalzone

Populair