Bondscoach René Wolff legt lat hoog voor baanrenners op WK

maandag 29 februari 2016 om 14:50
Bondscoach René Wolff legt lat hoog voor baanrenners op WK

De Nederlandse baanwielrenners moeten deze week op het WK laten zien dat ze klaar zijn voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. René Wolff, de bondscoach van de sprinters, verwacht veel van het toernooi dat woensdag in het Lee Valley VeloPark in Londen van start gaat.

“Ik vind dat we ons in alle sprintonderdelen richting Rio bij de absolute wereldtop moeten vestigen”, vertelt de sprintcoach aan De Telegraaf. “Ons doel in Londen is dan ook om mooie prestaties bij de eerste vijf neer te zetten.” Vooral de teamsprint is van groot belang, onderstreept hij. “Omdat we ons daarmee voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro kunnen plaatsen.”

“Hoogland moet zeker halve finale halen”
Jeffrey Hoogland greep op het WK van vorig jaar met zijn vierde plaats net naast een medaille op de sprint. Wolff denkt dat de drievoudig Europees kampioen die prestatie minimaal kan evenaren. “Jeffrey is fysiek fris. Het bereiken van de halve finales in de sprint moet opnieuw zijn doel worden. Hij moet zich op wereldniveau weer laten zien.”

Wat er precies van Ellis Ligtlee verwacht mag worden, is na haar val in de Zesdaagse van Rotterdam niet duidelijk. “Ik denk wel dat zij haar topniveau kan halen, maar vraag me af of zij dat vijf dagen lang constant kan doen”, zegt Wolff, die benadrukt nog meer troeven achter de hand te hebben. “Ik heb ook verwachtingen van Matthijs Büchli op de keirin en van nieuwkomer Theo Bos op de sprint en op de kilometer.”

Dit artikel delen:

6 Reacties

Alexander 29 februari 2016 om 15:22

Zou toch geweldig zijn als Theo iets kan laten zien en mee mag naar Rio. De laatste stylist. Bij holland sport geweldige documentaire. Vooral die intens lange sprint aantrekken en dan winnen van al die krachtpatsers was prachtig te zien.

Romāns Vainšteins 29 februari 2016 om 15:26

Lage lat ook levensgevaarlijk !, net zoals die klootzak van het NCOI : https://www.youtube.com/watch?v=AjZEcI31YRQ , ik ken nog wel een renner die ik graag in die koers had gezien.
Edit redactie: Let op je taalgebruik!

HoofdIsVrij 29 februari 2016 om 17:01

@RV
U bent niet te volgen.

Inderdaad benieuwd naar de prestaties van Theo.

Hakkie2 29 februari 2016 om 18:53

Ik heb helaas nog geen tv zender kunnen vinden waar dit live is. Sporza zendt het uit op canvas+, dat kun je in Nederland niet zien. BBC volgens mij ook niet op BBC 1, 2 of 3. Hopelijk is er dan een stream op nos.nl of is de stream van de UCI in Nederland beschikbaar.

Jan 29 februari 2016 om 19:18

Man man, RV.
Was gewoon te merken dat je week geleden geen wifi had op je vakantie.
Heerlijk rustig hier.

Nick Doup 29 februari 2016 om 20:39

@Hakkie
Sporza heeft naar eigen zeggen een livestream

Quote:
U kunt het WK op de piste op de voet volgen bij Sporza. Renaat Schotte en Stan Tourné zijn vanaf woensdag de commentatoren op Canvas+ en op de livestream van Sporza.be.

Headlines

Materiaalzone

Populair