Bondscoach Koos Moerenhout: “Slecht weer is niet in ons nadeel”

zaterdag 10 augustus 2019 om 10:12
Bondscoach Koos Moerenhout: “Slecht weer is niet in ons nadeel”

foto: Cor Vos

De Nederlandse bondscoach Koos Moerenhout heeft met Dylan Groenewegen misschien wel de belangrijkste troefkaart in handen voor de Europese wegwedstrijd morgen in Alkmaar. Volgens de voormalige profrenner gaat het weer morgen een belangrijke rol spelen in het koersverloop.

Groenewegen zal morgen veel ogen op zich gericht weten in eigen land op het vlakke parcours in Alkmaar. De kopman van de Nederlandse ploeg is een van de snelste mannen van het peloton en wordt omringd door goede renners als zijn vaste lead-out Mike Teunissen, de eveneens rappe Ramon Sinkeldam en de sterke Dylan van Baarle en Sebastian Langeveld. Genoeg ingrediënten om kans te kunnen maken op de Europese titel.

Toch bestaat de kans dat de koers morgen niet op een massasprint uitdraait, denkt ook Koos Moerenhout, bondscoach van de Nederlandse selectie. “Het weer zal morgen van grote invloed zijn op het koersverloop”, vertelde hij aan De Telegraaf. “Er wordt veel wind voorspeld, die tijdens de eerste lus kans geeft op waaiers. En in de stad is het daarna flink draaien en keren. Je moet de hele dag attent koersen.

Behalve Groenewegen staan met Pascal Ackermann, Sam Bennett en Elia Viviani nog een aantal snelle mannen aan het vertrek van de Europese wegwedstrijd voor de elitemannen. Meer landen zullen er dus veel baat bij hebben om de koers te laten uitmonden in een sprint. “Wij hebben renners met wie we meer kanten op kunnen. Veel zal afhangen van het weer. Als het slecht wordt met veel regen en wind, is dat niet in ons nadeel”, aldus Moerenhout.


EK Wielrennen 2019: Voorbeschouwing wegwedstrijd mannen

Dit artikel delen:

1 Reactie

Mark 11 augustus 2019 om 11:01

Van Baarle met een solo zou ik wel leuk vinden. Goed op kasseien, goed tegen de wind, kan hard rijden. Langeveld zou ook grappig zijn :)

Headlines

Materiaalzone

Populair