Bondscoach Huck: “WK kan extra prikkel zijn voor Elis Ligtlee”

zaterdag 24 februari 2018 om 11:02
Bondscoach Huck: “WK kan extra prikkel zijn voor Elis Ligtlee”

foto: Sirotti

Elis Ligtlee is één van de rensters die we extra in de gaten moeten houden tijdens het WK baanwielrennen in Apeldoorn. Dat zei bondscoach Bill Huck tegen WielerFlits. De Olympisch kampioene Keirin wist zich niet te kwalificeren voor de onderdelen Keirin en sprint, maar kreeg desondanks de kans uit te komen op de 500 meter tijdrit.

“Ze deed het erg goed sinds de nationale kampioenschappen. Ze is altijd een beetje ons zorgenkind, maar op dit moment gaat alles de goede kant op”, aldus Huck, die de sprintploeg onder zijn hoede heeft. “Ze rijdt alleen de 500 meter tijdrit, maar ook daar kan – met een beetje geluk – alles gebeuren.”

Huck: “Ze haalde weliswaar de selectiecriteria niet, maar we denken en geloven dat ze opnieuw kampioen kan worden. Dat is de reden dat we haar de mogelijkheid boden om de tijdrit te rijden. Dat kan een extra prikkel voor haar zijn. Presteren voor het thuispubliek kan erg motiverend werken, dat is nog steeds erg speciaal voor haar.”

Nederlands kampioen teamsprint
Ligtlee was twee jaar geleden enige tijd uit de roulatie. Meerdere factoren lagen daaraan ten grondslag. Ze maakte in november haar rentree tijdens de Wereldbeker in Manchester na meer dan een jaar blessureleed. Daarna won ze samen met Kyra Lamberink en Wietske Bloemhof het Nederlands kampioenschap teamsprint.

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone

Populair