Bondscoach Huck maakt eerste opstellingen teamsprint bekend

Bondscoach Huck maakt eerste opstellingen teamsprint bekend

foto: WielerFlits

woensdag 28 februari 2018 om 09:54

Op de eerste dag van het WK baanwielrennen worden direct de medailles verdeeld op het onderdeel teamsprint. Bij de mannen heeft sprintbondscoach Bill Huck Nils van ’t Hoenderdaal, Harrie Lavreysen en Matthijs Buchli aangewezen voor de kwalificatie. Hetty van de Wouw en Laurine van Riessen doen datzelfde bij de vrouwen.

De teamsprinters rijden, in het geval de finale gehaald wordt, drie keer binnen een tijdsbestek van twee en een half uur. Na de kwalificatie zijn dat ook de eerste ronde en de finales (om plek 3-4 en om plek 1-2).

Bij de mannen worden Roy van den Berg en Jeffrey Hoogland gespaard in de kwalificatie. Zij worden in een latere ronde ingezet. De vrouwen rijden de teamsprint in tweetallen. Kyra Lamberink en Shanne Braspennincx blijven tijdens de kwalificatie aan de kant, zij rijden wel de eerste ronde.

Vandaag begint het WK baanwielrennen in Apeldoorn. Alle rondes van de teamsprint zijn in het avondprogramma, vanaf 18.30 uur, opgenomen. Rond 21.00 uur zijn de medaillewinnaars bekend. Vanaf 13.45 uur is de eerste WK-dag te volgen in onze Volg Hier.

Dit artikel delen:

4 Reacties

HoofdIsVrij 28 februari 2018 om 10:16

BEAT mag nu niet als commercieel team meedoen?

Hipnie 28 februari 2018 om 12:37

Volg /waar/?

OnTheRoad 28 februari 2018 om 14:54

@HoofdIsVrij Het WK (en EK) is met landenteams. Overige wedstrijden (voornamelijk wereldbeker) mag BEAT wel mee doen.

Pizzi 28 februari 2018 om 17:40

Zoveel goede sprinters, wat een weelde!

Ben benieuwd naar de keirin morgen (heb ’n ticket :D)!

Headlines

Materiaalzone

Populair