Bondscoach GB: ”Jongens hadden niet de juiste houding”

zondag 29 september 2013 om 22:47
Groot Brittannië GB

foto: Sirotti

Met nog honderd kilometer te gaan, zaten alle renners van de Britse formatie al in de ploegbus. Rod Ellingworth, bondscoach van de Britten, was zeer teleurgesteld in zijn renners. Bradley Wiggins en Mark Cavendish verlieten al zeer vroeg, terwijl Chris Froome als laatste de handdoek gooide.


Na een druilerige dag, waarop het bijna de hele dag regende, reageerde Ellingworth met de volgende woorden: ”Hier kunnen we alleen maar heel teleurgesteld over zijn”, zegt hij tegen het ANP. ”De renners hadden niet bepaald de juiste houding. Ik geloof dat ze allemaal wat te makkelijk over vandaag hebben gedacht. Chris Froome zei dat hij last had van de regen en de kou, maar dat gold voor iedereen. Dat is hoe de WK’s kunnen zijn.”

Chris Froome, de kopman van het Britse achttal, gaf met nog zes rondes te rijden op. Het eerste deel van het WK had de gehele ploeg op kop van het peloton gereden, naar blijkt voor helemaal niks. ”Vooral mentaal was het lastig. Ik moest in mijn eentje vechten voor mijn plek in het peloton en er waren nog ruim honderd kilometer te rijden”, aldus de winnaar van de Tour de France.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.