Bond verslaat Bennett en kroont zich tot Nieuw-Zeelands tijdritkampioen

vrijdag 14 februari 2020 om 09:03
Bond verslaat Bennett en kroont zich tot Nieuw-Zeelands tijdritkampioen

George Bennett pakte een zilveren medaille - foto: Cor Vos (archief)

Hamish Bond mag zich één jaar lang de beste tijdrijder van Nieuw-Zeeland noemen. De 34-jarige renner bleek na een tijdrit van 39 kilometer vijftien seconden sneller dan George Bennett. Het brons was voor de 25-jarige Dylan Kennett.

De nieuwe RIDE is nu verkrijgbaar! Onze wintereditie staat in het teken van terugblikken en vooruitkijken. Over binnen fietsen op de beste smart trainers, buiten fietsen onder uitdagende omstandigheden, maar ook het opzoeken van adembenemende fietsgebieden waar de zon nog wel schijnt.
Bestel 'm nu online en je krijgt hem binnen enkele dagen thuisbezorgd.

Het draaide in Cambridge uit op een duel tussen Bond en Bennett. De ervaren Bond eindigde vorig jaar als tweede achter de ongenaakbare Patrick Bevin, maar de renner van CCC stond vandaag niet aan de start. Onlangs werd de renner namelijk behandeld aan een hartritmestoornis, waardoor zijn seizoensstart is uitgesteld.

Bond kreeg dus een uitgelezen kans op zijn tweede nationale tijdrittitel, na zijn eerste overwinning in 2018. De ploegloze renner reed naar een tijd van 46:53 en dit bleek genoeg voor de titel. Bennett moest uiteindelijk vijftien seconden toegeven, terwijl Kennett op bijna anderhalve minuut finishte.

Succes voor Finn Fisher-Black 
Voor de 29-jarige Bennett – die naar eigen zeggen last had van de wind en het gewijzigde parcours – is het zijn eerste medaille op het Nieuw-Zeelands kampioenschap tijdrijden. De coureur van Jumbo-Visma eindigde eerder dit seizoen al achtste in de Tour Down Under.

Bennett slaagde er dus niet in om de titel te pakken, maar een andere renner van Jumbo-Visma wist zich wel te kronen tot Nieuw-Zeelands kampioen tijdrijden. Finn Fisher-Black – die uitkomt voor het Jumbo-Visma Development Team – bleek veruit de snelste in de U23-catergorie.

Dit artikel delen:

8 Reacties

Yeez 14 februari 2020 om 09:15

Bennett zijn reactie:

hij zei dat ze ‘s morgens het parcours verandert hadden en het nu nog meer rechttoe rechtaan was. Het Was dus in zijn nadeel tov Bond die zo’n 25/30 kg meer weegt. Het waaide ook nog eens erg hard. Verder voelde hij zich erg goed, wat hij erg positief vond. Heeft voor Down Under nooit het goede gevoel gehad en beperkte zijn trainingen ook tot het minimum, omdat hij nog herstellende was. Verder ook omdat het jaar lang is en zijn doelen pas later lagen, maar voor nu was hij blij met het goede gevoel, dus geen steken. Die had hij vorig jaar weer na zijn zoveelste operatie terug gekregen in deze tt.

0
Samlambeej 14 februari 2020 om 13:39

bedankt voor het delen @Yeez
Bennett zijn doelen zijn toch kortbij:
PN 8/03 => Catalonië 23/03 => Giro

0
Matxin 14 februari 2020 om 09:29

Misschien nog wel noemenswaardiger is dat Finn Fisher-Black heel ruim gewonnen heeft bij de U23. Met zijn tijd zou hij zelfs 3e zijn geworden bij de profs achter Bond en Bennet.

Erg sterk voor een 1ejaars belofte die pas net 18 is.

0
Chaba 14 februari 2020 om 09:32

Klopt erg sterk, maar ik wil ook even een nuance aanbrengen aan je reactie. het feit dat Bennett tweede wordt geeft ook wel aan dat het niveau als tijdrijders bij de elite ook niet erg hoog is.

0
Josh 14 februari 2020 om 09:48

Ik moet bij Bennett altijd terugdenken aan die sterke tijdrit in de tour of California (die hij in 2017 won). Toen was ie zo gemeen sterk. Nooit echt meer teruggezien..

0
WernerFranke 14 februari 2020 om 11:25

Ik zou eerder geen conclusies trekken uit een Nieuw-Zeelands kampioenschap.

0
FritsvanHoefelen 14 februari 2020 om 09:46

En dan zingt Billie Eilish ook nog over je

0
HoofdIsVrij 14 februari 2020 om 10:06

Was het Schipperaar niet altijd die zei dat roeien een goede crosstraining/warming up voor tijdritten was? Bond heeft een hele carrière inclusief twee Olympische titels als warming up gebruikt, maar is daar toch maar mooi Nieuw Zeelands tijdritkampioen mee geworden.

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone