Hartritmestoornis houdt Patrick Bevin uit Tour Down Under
Patrick Bevin - foto: Cor Vos
woensdag 15 januari 2020 om 08:55

Hartritmestoornis houdt Patrick Bevin uit Tour Down Under

Patrick Bevin moet de Tour Down Under noodgedwongen aan zich voorbij laten gaan. Onlangs werd de CCC-renner namelijk behandeld aan een hartritmestoornis. Zijn seizoensstart wordt daardoor met een maand uitgesteld.

Bevin merkte tijdens een training dat zijn hartslag onregelmatig was, waarna in het ziekenhuis een supraventriculaire ritmestoornis werd vastgesteld. Volgens de ploegarts is dit geen levensbedreigende aandoening en komt het vrij vaak voor. Wel vereiste het onmiddellijke behandeling om het hartritme te reguleren. De Nieuw-Zeelander keert nu terug naar zijn thuisland, waar hij gaat herstellen.

Voor Bevin is het missen van de Tour Down Under een bittere pil. Vorig jaar won hij een etappe en reed hij vier dagen in de oranje leiderstrui, totdat hij ten val kwam en door de gevolgen daarvan zijn koppositie niet kon verdedigen op weg naar Willunga Hill. “Het is teleurstellend om de wedstrijd te missen na een wekenlange voorbereiding en zeker nadat ik vorig jaar zo dicht bij de zege was.”

Nu voelt hij zich helemaal goed, voegt hij eraan toe. “Het is een kwestie van rust en herstel om ervoor te zorgen dat dit niet nog een keer gebeurt. Met een degelijk trainingsblok buiten het seizoen in de benen, ben ik ervan overtuigd dat ik, een maand later dan gepland, nog steeds een sterke seizoensstart kan maken.” Guillaume Van Keirsbulck reist af naar Adelaide om Bevin te vervangen.

De Tour Down Under wordt verreden van 21-26 januari.

Selectie CCC voor de Tour Down Under 2020
flag-cz Josef Černý
flag-de Simon Geschke
flag-us Joey Rosskopf
flag-pl Szymon Sajnok
flag-be Guillaume Van Keirsbulck
flag-es Francisco Ventoso
flag-pl Łukasz Wiśniowski

 
10 Reacties
Sorteer op:
15 januari 2020 09:15
Zonde! Had hem zo graag zien winnen na zijn dominantie van vorig jaar
15 januari 2020 09:36
Pech en Bevin mogen inmiddels best in één adem genoemd worden...
15 januari 2020 10:30
Jammer. Ben benieuwd of hij de Giro gaat rijden, want zie hem het wel goed doen in de openingstijdrit.
15 januari 2020 10:31
Eigenlijk kan hij best starten als ik het zo nader lees.
  15 januari 2020 11:32
  Tuurlijk.
  15 januari 2020 15:34
  Ja joh doe even gezond
  15 januari 2020 19:13
  Lijkt me toch wel beter om het eerst op orde te hebben. Ook al is het gevoel dat je goed bent.
15 januari 2020 19:23
Supraventriculaire ritmestoornis = boezemfibrilleren. Inderdaad niet levensbedreigend maar de kans dat het "een kwestie van rust en herstel om ervoor te zorgen dat dit niet nog een keer gebeurt' is acht ik erg klein. Een poosje aan de medicijnen en een operatieve ingreep lijkt me een waarschijnlijkere route.
  15 januari 2020 19:50
  Nee wat je zegt klopt niet. Er zijn ook andere supraventriculaire ritmestoornissen, met zijn leeftijd is atrium(boezem)fibrilleren denk ik niet eens de waarschijnlijkste
15 januari 2020 19:26
Onze vriend Gesink toch ervaring mee?

Reacties zijn gesloten.