Bole schrijft GP Ouest France-Plouay op zijn naam (+beeld)

zondag 28 augustus 2011 om 16:54

De GP Ouest-France Plouay is gewonnen door Grega Bole (Lampre-ISD). De Sloveense kampioen bleef als enige over van een kopgroep van vijf die in de finale was ontstaan. Simon Gerrans (Sky) werd kort erachter tweede, Thomas Voeckler (Europcar) legde beslag op plaats drie.

De koers werd lange tijd gekleurd door een kopgroep van acht renners, bestaande uit Jack Bobridge (Garmin-Cervélo), Mikael Cherel (Ag2r La Mondiale), Mauro Finetto (Liquigas), Marcelo Pavarin (Vacansoleil), Michal Kwiatkowski (RadioShack), Sébastien Duret (Bretagne-Schuller), Cyril Gautier (Europcar) en David Le Lay (Ag2r La Mondiale). De Pool Kwiatkowski bleef het langst vooruit, maar op de laatste beklimming van de dag moest ook hij het hoofd buigen.

Hier was het namelijk ex-winnaar Simon Gerrans die de knuppel in het hoenderhok gooide. Topfavoriet Philippe Gilbert (Omega Pharma) sprong er achter aan en trok even later zelf door, maar wist niet weg te komen. Wel had dit tot gevolg dat er nog maar een selecte groep overbleef, waaruit uiteindelijk een vijftal met daarbij Grega Bole (Lampre), Marco Marcato (Vacansoleil), José Rojas (Movistar), Simon Gerrans (Sky) en Julien Simon (Saur) het hazenpad kozen.

In de afdaling was het Bole die de overige vier achter zich liet, en solo aan de slotkilometer begon. Achter hem kwam een grote groep samen, maar door gebrek aan organisatie wist Bole het tot de meet vol te houden. De Franse held Thomas Voeckler deed nog een ultieme poging de Sloveen te achterhalen, maar werd in plaats daarvan zelf nog net voorbijgesprint door Gerrans.

GP Ouest France-Plouay 2011 (1.WT)
1. Grega Bole (Slovenië/Lampre-ISD)
2. Simon Gerrans (Australië/Sky ProCycling)
3. Thomas Voeckler (Frankrijk/Europcar)
4. Thor Hushovd (Noorwegen/Garmin-Cervélo)
5. Giacomo Nizzolo (Italië/Leopard Trek)
6. Arnaud Gerard (Frankrijk/FDJ)
7. José Joaquin Rojas (Spanje/Movistar Team)
8. Fumiyuki Beppu (Japan/Team RadioShack)
9. Julien Simon (Frankrijk/Saur-Sojasun)
10. Yoann Offredo (Frankrijk/FDJ)

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone

Populair