Bol verliest leiderstrui Normandië aan winnende Petit

dinsdag 23 maart 2010 om 18:18

De tweede etappe van de Ronde van Normandië is gewonnen door Adrien Petit. De coureur van CC Nogent-sur-Oise versloeg zijn landgenoot Fabien Bacquet in de massasprint. De jonge Fransman wist met hulp van bonificaties de leiding in het algemeen klassement over te nemen van de Nederlander Jetse Bol.

Tegen Rabosport vertelt ploegleider Piet Kruys dat hij na een paar kilometers al met een probleem zat. Een ontsnapping van zeven man, zonder Rabo-inbreng, reed gemakkelijk weg. “Op een gegeven moment hadden die gasten dertien minuten. Voor ons kwam al snel de vraag ‘wel rijden of niet rijden?’ Niet dus. Ik voel er niks voor om al in de eerste etappe de ploeg op te blazen.”

Ondanks breuken in het peloton en barbaarse weersomstandigheden werden de vluchters toch op tijd ingehaald. Wat volgde was een massasprint, waarin Coen Vermeltfoort tevergeefs meedeed voor de zege. Jetse Bol staat nu derde in het klassement. Jimmy Casper (Saur-Sojasun) kwam in de sprint ten val. De opgelopen schade voor de snelle Fransman is nog onbekend.

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone

Populair