Bol stapt volgend seizoen over naar ProTeam Rabobank

maandag 27 juni 2011 om 13:38

Jetse Bol rijdt vanaf volgend seizoen bij het ProTeam van Rabobank. Dat maakt de bankiersploeg vandaag zelf bekend. De 21-jarige Bol, die als sinds 2008 uitkomt voor Rabo CT, mocht vorig jaar al even proeven van het hoogste niveau toen hij in het najaar stage liep bij het ProTeam.

“Ik wist toen dat dat echt niet was als een test voor een eventueel profcontract in 2011. Het kwam zo uit. Er was plek en ik was beschikbaar, want ik ging niet naar het WK. Het rijden bij de profs is me toen zeer goed bevallen”, kijkt Bol terug op die stageperiode.

“Ik heb vier jaar lang met heel veel plezier bij Rabo CT meegedraaid. Ieder jaar zag ik ploeggenoten de overstap maken naar onze profs. Dan krijg je echt een gevoel: dat wil ik ook! Dat deze kans me nu wordt geboden, is een droom die uitkomt”, aldus een zeer tevreden Bol.

Bol staat bekend als een all-rounder die heuvels, kasseien én korte tijdritten aankan en vooral een goede sprint in de benen heeft. Daardoor heeft hij al enkele aanspraakmakende resultaten behaald in het beloftencircuit, waaronder twee eindzeges in de Olympia’s Tour (2009 en dit jaar).

Bol is de tweede renner die promoveert van Rabobank CT naar de profploeg. Eerder dit jaar raakte bekend dat ook Wilco Kelderman deze winter de overstap maakt.

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone

Populair