Bol, Dainese en Eekhoff verlengen bij Team Sunweb

vrijdag 21 augustus 2020 om 14:26
Bol, Dainese en Eekhoff verlengen bij Team Sunweb

Cees Bol - foto: Cor Vos (archief)

Team Sunweb kan ook de komende seizoen gebruikmaken van de diensten van Cees Bol, Alberto Dainese en Nils Eekhoff. De Nederlandse renners zijn nu tot eind 2022 verbonden aan de Duitse WorldTour-ploeg, terwijl de Italiaanse sprinter tot eind 2023 bijtekent.

De 22-jarige Dainese, die dit seizoen debuteerde voor Team Sunweb, wist al een etappe in de Herald Sun Tour te winnen. “Ik houd van de focus op de details en de sfeer die er hangt binnen de ploeg”, zegt hij. “Ik begin te wennen aan het hogere niveau tijdens de finales op dit niveau en ik hoop dat ik de komende jaren een succesvolle sprinter kan worden bij Team Sunweb.”

Alberto Dainese – foto: Cor Vos

Cees Bol (25) is bezig aan zijn tweede seizoen bij Sunweb en heeft zich al ontpopt tot kopman. Hij staat aan de vooravond van zijn tweede deelname aan de Tour de France. “De samenwerking gaat heel erg goed en ik voel dat ik blijf groeien bij deze ploeg. Ik wil sterker worden en een paar grote doelen stellen in de toekomst. Om bij een ploeg te rijden die in je gelooft en je alle faciliteiten biedt die je nodig hebt, voelt heel goed. Daarom hebben we besloten mijn contract open te breken en er een jaar aan toe te voegen”, geeft Bol aan.

De 22-jarige Nils Eekhoff, die vorig jaar een kwartier lang wereldkampioen bij de beloften was, heeft zijn contract ook opengebroken en met een jaar verlengd. Hij kwam afgelopen winter over van de opleidingsploeg. “De teamgeest is heel goed en ik voel mij heel comfortabel. Ik heb veel geleerd over de klassiekers van onze specialisten. Ik hoop nog meer te leren van hen, want mijn grote doel is om een toprenner in de klassiekers te worden”, aldus Eekhoff, die afgelopen week tweede werd in Dwars door het Hageland.

Dit artikel delen:

6 Reacties

FritsvanHoefelen 21 augustus 2020 om 14:32

Mooi nieuws. De snelle toekomst van Sunweb

SnellePelle 21 augustus 2020 om 15:51

Snelle Pelle, wie roept mij?

Ohw, snelle toekomst…

sjoerdtjen 21 augustus 2020 om 14:50

Bedank ze maar met een sprintzege deze Tour :)

SnellePelle 21 augustus 2020 om 15:54

Blijkbaar schrikken de protocollen niet af.

Jammer voor de bashers.

Arema Pro Cycling Team 21 augustus 2020 om 16:32

+1

Martijn Arensman 21 augustus 2020 om 16:47

Ik moet bij hem steeds meer aan Kittel denken. Ook een grote rustige jongen die op de fiets ontpopt tot een testosteron bom. Niet dat ik verwachtingen wil scheppen want Kittel heeft een mooie erfenis bij Spekenbrink achtergelaten, maar ik gun deze kerel een hele mooie toekomst!

Headlines

Materiaalzone

Populair