Boels-Dolmans versterkt zich met beloftevolle Anna Shackley

dinsdag 23 juni 2020 om 16:20
Boels-Dolmans versterkt zich met beloftevolle Anna Shackley

foto: Cor Vos (archief)

Anna Shackley is de nieuwste aanwinst van Boels-Dolmans. De slechts 19-jarige Shackley maakt vooral furore als baanwielrenster. Zo veroverde ze dit seizoen al twee gouden medailles op de Britse kampioenschappen.

Shackley heeft een tweejarig contract getekend en zal in 2021 haar debuut maken voor de succesvolle vrouwenformatie. Boels-Dolmans gaat vanaf 1 januari 2021 verder als SD Worx Cycling Team. “Ik ben supertrots dat dit topteam met mij wil werken”, zo vertelt de Schotse renster in een persbericht.

“Ik had nooit verwacht dat ik al op zo’n jonge leeftijd de overstap naar een WorldTour-team kan maken.” Volgens sportief manager Danny Stam heeft Shackley alle kwaliteiten om uit te groeien tot een wereldtopper. “We hebben haar een contract voor twee jaar met daarbovenop een optie voor twee extra jaren gegeven.”

Zeldzame motor 
“We zijn ervan overtuigd dat zij een zeldzame motor in zich heeft. Het is een mooie uitdaging om aan de ontwikkeling van zo’n talentvolle renster te gaan werken.” Shackley hoopt zich vooral te ontwikkelen als klimster. “Ik heb nog niet veel ervaring in het echte hooggebergte, maar wil vooral een wielrenster worden die goed presteert in rondes als de Giro Rosa.”

“Verder hoop ik goed te presteren in de heuvelachtige eendagskoersen zoals Luik-Bastenaken-Luik.” Vorig jaar werd Shackley als 18-jarige tussen de elitevrouwen al dertiende in de Ronde van Schotland. In het voorjaar, voor de COVID-19 uitbraak, werd ze tweemaal Brits kampioene in het baanwielrennen, zowel bij de puntenkoers als de teamachtervolging.

Dit artikel delen:

4 Reacties

Dario 23 juni 2020 om 17:36

Per direct? Of pas vanaf volgend jaar?

Mechanieker 23 juni 2020 om 20:39

Is er al een nieuwe sponsor voor Boels?

LB108 23 juni 2020 om 21:04

Ja, SD Worx

Romāns Vainšteins 24 juni 2020 om 09:03

♪ An-na Shackly – tutudutu ♪

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair