Boels-Dolmans teleurgesteld over zilveren medaille

Boels-Dolmans teleurgesteld over zilveren medaille

foto: Sirotti

maandag 24 september 2018 om 10:06

Topfavoriet Boels-Dolmans stond zondag na afloop van de ploegentijdrit met een zilveren medaille. Toch heerst bij de Nederlandse formatie vooral het gevoel dat er goud verloren is, in plaats van zilver gewonnen. “Er komt ook geen andere kans meer. Dat maakt het misschien nog wel extra zuur”, aldus Amy Pieters in het persbericht van de oranje brigade.

“Je traint om te winnen en we dachten misschien nog wel meer dan vorig jaar dat we er klaar voor waren. Ik zou niet weten waar we die 22 seconden hebben laten liggen”, vervolgt Pieters haar relaas.

Onderweg verloor Boels-Dolmans met de zieke Christine Majerus en Amalie Dideriksen twee rensters, waardoor het met vier de finish moest zien te bereiken.

Dit was volgens Anne van der Breggen geen reden voor het verschil tussen de Nederlandse ploeg en winnaars Canyon-SRAM. “Op een snel parcours als dit is het fijn als je lang met zes bij elkaar blijft. Dat lukte ons ook heel lang en eigenlijk reden we tot bijna op het eind zelfs nog met vijf. Amalie (Dideriksen, red.) hoefde er echt pas op het laatste moment af”, aldus Van der Breggen.

“Als we naar deze ploegentijdrit terugkijken, dan was dit gewoon heel goed. Je rijdt zo hard mogelijk en dan kijk je wat voor een tijd het is. Helaas was Canyon-SRAM vandaag gewoon heel snel. Sneller dan wij”, concludeert de 28-jarige renster.

Dit artikel delen:

4 Reacties

kosterfcjm 24 september 2018 om 12:16

Volgens mij mag je ook best trots zijn op zilver!

0
snoep de hond 24 september 2018 om 14:25

Als je een ploeg hebt met zulke toprensters, dan hoor je mijn inziens niet trots te zijn op zilver. Bij Ajax gaan ze toch ook niet zeggen dat ze trost zijn dat ze tweede zijn geëindigd in de eredivisie.

0
Marcel1112 24 september 2018 om 12:30

Was gisteren op het podium ook duidelijk te zien. De dames van Sunweb stonden lachend op het podium terwijl die van Boels-Dolmans er beteuterd bij stonden. Terecht dat ze als topfavoriet niet tevreden zijn met zilver.

0
Mwielerfan 25 september 2018 om 01:20

Dat ze bij zo’n team met zieke starten.
Verder is vdb weer erg droog in haar commentaar. Een beetje meer emoties tonen zou ik niet erg vinden. Geldt overigens ook voor mollema vaak.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone