Boels-Dolmans rijdt Amstel Gold Race in het roze voor strijd tegen borstkanker

dinsdag 16 april 2019 om 09:54
Boels-Dolmans rijdt Amstel Gold Race in het roze voor strijd tegen borstkanker

foto: Boels-Dolmans

Waar de rensters van Boels-Dolmans normaliter in een oranje tenue hun wedstrijden rijden zal dat komende zondag tijdens de Amstel Gold Race eenmalig niet het geval zijn. Boels-Dolmans rijdt de Nederlandse Women’s WorldTour-wedstrijd namelijk in een speciaal roze tricot om aandacht te vragen voor de strijd tegen borstkanker.

De UCI heeft ook voor Anna van der Breggen en Chantal Blaak een uitzondering gemaakt; de twee laatste winnaressen van de Amstel Gold Race voor vrouwen mogen respectievelijk de regenboogtrui en het rood-wit-blauw in de kast laten om ook in het roze tenue aan de start van de Limburgse vrouwenkoers te verschijnen.

Veiling
Verder zal de ploeg de Amstel Gold Race op roze fietsen betwisten. Op deze fietsen wordt slechts één keer gereden, want na de wedstrijd worden de fietsen per opbod verkocht. Daarnaast veilt de succesformatie van Danny Stam onder meer de tijdens de Amstel Gold Race gedragen shirts, een helm en een bril.

De opbrengsten komen ten goede aan Pink Ribbon, een organisatie die wetenschappelijk onderzoek en projecten op het gebied van de behandeling, nazorg en langetermijneffecten van borstkanker ondersteunt.

Dit artikel delen:

9 Reacties

HoofdIsVrij 16 april 2019 om 10:00

Mooi initiatief. Hopelijk worden ze niet in navolging van SKY volgend jaar door een loodverf fabrikant gesponsord.

Hoebele 16 april 2019 om 10:42

Zijn ze meteen makkelijker te onderscheiden van het oranje CCC. Al lijkt het roze op de foto wel op het roze van Parkhotel.

ikbenprocycling 16 april 2019 om 14:24

mooi weer die massale respons van de dames op wielerflits

HennieK 16 april 2019 om 15:17

@ikben.. de meeste vrouwen hebben gewoon wel iets beters te doen dan loze reacties en disussies op een wielerforum :-)

ikbenprocycling 16 april 2019 om 17:13

hoezo loze reacties en discussie op een wielerforum ? (laatdunkend m.i.)

HennieK 16 april 2019 om 20:46

En ik maar denken dat we ons van dezelfde stijlfiguur bedienden

ikbenprocycling 17 april 2019 om 09:04

aha, ok

Kosmonaut 16 april 2019 om 15:26

Ben je wereldkampioene en dan mag/ga je niet in die wonderschone trui rijden in de enige “klassieker” van je land. Lijkt me toch een keus met gemengde gevoelens….

Hoebele 16 april 2019 om 17:39

Datzelfde had D’Hoore vorig jaar, toen ze in De Panne de sprint won (niet wetend dat het om de winst ging), de leiding nam in de WWT en zodoende in De Ronde niet in de Belgische trui mocht fietsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair