Boels-Dolmans-renster Evelyn Stevens gaat voor werelduurrecord
foto: Boels-Dolmans
maandag 8 februari 2016 om 16:17

Boels-Dolmans-renster Evelyn Stevens gaat voor werelduurrecord

Evelyn Stevens wil het werelduurrecord voor vrouwen verbeteren.  De renster van Boels-Dolmans doet haar poging op 27 februari in Colorado Springs.

“Voor mijzelf is deze recordpoging een enorme uitdaging, maar het is ook bijzonder om die poging te doen op de nieuwe wielerbaan van het Colorado Springs Olympic Training Center Velodrome”, laat Stevens weten. Het huidige record staat op naam van de Australische Bridie O’Donnell, zij legde op 22 januari in Adelaide 46,882 kilometer af in een uur.

“Rensters, begeleiders en partners van het Boels-Dolmans Cycling Team wensen Evie succes bij het breken van het record” zegt teammanager Danny Stam op de website van de ploeg. “Ze heeft het in zich om het oude record te breken. Ik ben onder de indruk van de manier waarop zij zich fysiek en mentaal kan voorbereiden op een dergelijke uitdaging. Met dat karakter, is het onmogelijk om niet te slagen.”

UCI-president Brian Cookson verwelkomt het nieuws van opnieuw een recordpoging met enthousiasme. “Het huidige UCI werelduurecord is nog maar vijf weken oud op het moment dat Evelyn Stevens dit alweer probeert te breken. Bridie O’Donnell heeft de lat hoog gelegd vorige maand en ik kijk er naar uit om deze volgende poging te aanschouwen. Het staat nu al vast dat het enthousiasme rondom het UCI werelduurecord in 2016 net zo groot zal zijn als vorig jaar, toen we zes aanvallen op het record bij de mannen zagen en twee bij de vrouwen.

Stevens doet haar poging op de piste van het Colorado Springs Olympic Training Center Velodrome, een cementen 333,3 meterbaan. Dit olympische trainingscentrum bevindt zich 6000 voet (ruim 1800 meter) boven zeeniveau.

RIDE Magazine
4 Reacties
Sorteer op:
8 februari 2016 16:45
Best een renster die het voor elkaar kan krijgen. Gaat ze ook nog proberen mee te doen voor de overwinning in de WP en Giro Donna later dit jaar of richt ze zich meer op de Olympische spelen?
8 februari 2016 16:47
Eerste serieuze poging bij de vrouwen, gemotiveerd door een mogelijk Olympische selectie voor de tijdrit in Rio. Met concurrentie van Armstrong, Small en zelfs Guarnier staat het hebben van het uurrecord zeer goed. Moet ze het wel echt verbeteren naar 49 of 50 anders gaat het tegen haar werken.
8 februari 2016 16:54
Eindelijk een renster van behoorlijke naam die het gaat proberen. Je mag toch verwachten dat die het huidige record aan gruzelementen rijdt.
8 februari 2016 19:14
Blijft sneu voor Van Moorsel dat de criteria voor de fiets zo veranderd zijn. Is echt appels met peren vergelijken.

Reacties zijn gesloten.