Boels-Dolmans met meerdere opties naar Ronde van Vlaanderen

zaterdag 31 maart 2018 om 10:03
Boels-Dolmans met meerdere opties naar Ronde van Vlaanderen

foto: Boels-Dolmans

Boels-Dolmans heeft zondag in de Ronde van Vlaanderen meerdere ijzers in het vuur. Chantal Blaak en Anna van der Breggen zijn wereld- en Olympisch kampioen, terwijl Amy Pieters in de Ronde van Drenthe en Dwars door Vlaanderen liet zien in goede vorm te verkeren.

Blaak was de afgelopen twee jaar steeds derde, maar wil dit jaar het liefst op het hoogste treetje van het podium staan. “Vlaanderen is een monument en ik droom er al van jongs af aan van om deze ronde een keer te winnen. Ik was al enkele keren dicht bij de overwinning en ik hoop dat gat op mijn palmares dit jaar op te vullen”, zegt Blaak.

Alternatieve voorbereiding
Ook Anna van der Breggen wordt bij de favorieten gerekend. Ze koos voor een alternatieve voorbereiding met diverse crosswedstrijden en recent reed ze nog op de mountainbike. De Ronde van Vlaanderen is weliswaar pas haar derde wegwedstrijd van het seizoen, maar in Strade Bianche (winst) en de Ronde van Drenthe liet ze zien dat het met de vorm wel goed zit.

“In de Ronde van Vlaanderen is je positie in het peloton op de cruciale momenten heel belangrijk. Daarom moet je ook altijd het parcours verkennen. Alles kan gebeuren, dus het is heel onvoorspelbaar. Je moet de hele dag geconcentreerd blijven”, aldus Van der Breggen.

flag-nl Boels-Dolmans voor de flag-be Ronde van Vlaanderen 2018
flag-nl Chantal Blaak
flag-nl Anna van der Breggen
flag-nl Amy Pieters
flag-us Megan Guarnier
flag-dk Amalie Dideriksen
flag-lu Christine Majerus

Dit artikel delen:

Headlines

Populair

Materiaalzone