Boeckmans en Leukemans niet in Dwars door Vlaanderen

dinsdag 24 maart 2015 om 18:03
Boeckmans en Leukemans niet in Dwars door Vlaanderen

Kris Boeckmans (Lotto Soudal) en Bjorn Leukemans (Wanty-Groupe Gobert) zullen woensdag niet aan het vertrek staan van semi-klassieker Dwars door Vlaanderen. Beide renners moeten ziek afhaken, zo maakten hun Belgische ploegen bekend.

Het afhaken van Leukemans komt niet helemaal onverwachts. De kopman van Wanty-Groupe Gobert kwam eerder deze week terug van een trainingsstage in het Spaanse Calpe, waarna hij zich niet al te best voelde en meermaals moest braken. Om die redenen liet hij ook enkele dagen zijn fiets links liggen. Desondanks hoopte de 37-jarige Leukemans alsnog aan de start van Dwars door Vlaanderen te komen, maar dat gaat dus niet door. E3 Harelbeke en Gent-Wevelgem staan voorlopig wél nog op zijn programma.

Ook het forfait van Kris Boeckmans zat er al enkele dagen aan te komen. Afgelopen zondag kwam hij in Milaan-San Remo tijdens de afdaling van de Capo Berta ten val. Boeckmans moest de strijd meteen staken en klaagde achteraf over hinder aan de knie. Die blessure weerhoudt hem woensdag dus uit Dwars door Vlaanderen. De 29-jarige Belg zou wel fit zijn voor Gent-Wevelgem.

Wanty-Groupe Gobert richt haar pijlen nu op de Italianen Marco Marcato en Mirko Selvaggi. De Belgen Frederik Backaert, Boris Dron, Roy Jans, Frederik Veuchelen, James Vanlandschoot en Tom Devriendt vervolledigen de selectie. Bij Lotto Soudal wordt er dan maar ingezet op een topprestatie van Jens Debusschere. De Belgisch kampioen krijgt Lars Bak, Tiesj Benoot, Vegard Breen, Stig Broeckx, Sean De Bie, Gert Dockx en Nederlander Pim Ligthart in steun.

Dit artikel delen:

14 Reacties

Stelvio-fan 24 maart 2015 om 18:07

Jammer. Allebei sterke renners!

WilliamN 24 maart 2015 om 18:08

Het wil nog niet echt lukken voor Leukemans dit jaar.

zoetepap 24 maart 2015 om 18:18

Sorry maar Leukemans is nu echt wel verleden tijd. Heel onsympatieke renner vind ik. Veel grootspraak, weinig gewonnen. Met of zonder dope.

woutie 24 maart 2015 om 18:28

Bouhanni start ook al niet, de 25-beste renners aan de start volgens PCS:
Kwiatkowski, Quintana, Terpstra, Van Asbroeck, Dennis, Nizzolo, Cavendish, Farrar (vorig jaar 2de), Debusschere, Breschel, Drucker, Van Genechten, Guardini, Finetto, Van Poppel D, Izagirre, Boom, Malori, Theuns, Bos, Lampaert, Jans, Trentin, Gatto en Koren. Toch nog mooi deelnemersveld en benieuwd wat Malori en Quintana zullen doen.

nickdt 24 maart 2015 om 18:46

@Woutie.

Sla Tjallingii toch wel wat hoger aan dan Theuns, Jans en Koren.

Kobe 24 maart 2015 om 18:55

Sportfan_
ik erger me meer en meer aan je gedrag tov etixx. Je hoeft helemaal niets positief te zeggen over etixx, maar zwijg er gewoon over.

Jammer dat Boeckmans moet passen, ik had wel wat van hem verwacht, was ook erg ontgoocheld toen hij viel in MSR.

Leukemans lijkt al lange tijd op de sukkel. Daartegenover kan hij als wegkapitein veel betekenen met zijn ervaring.

Wheely 24 maart 2015 om 19:11

Steegmans, Lindeman, Wegmann en Hayman starten vooralsnog wel. Ze zullen hun mannetje staan hebben ze aangekondigd.

Michael_ 24 maart 2015 om 20:01

Leukemans was vorig jaar toch nog in deftige vorm? Waarom dan direct afschrijven als hij is een koers ziek uitzit?

albertooo 24 maart 2015 om 20:10

@zoetepap
Dan heb ik juist de omgekeerde indruk van hem. Leukemans vliegt er altijd in(mits in vorm) en heeft gezonde ambitie in zijn koersen, ook in een dienende rol. Ik kan me herinneren dat hij in 2010 voor het podium van de Ronde ging, en hij kwam nog verdraaid dichtbij. Natuurlijk heeft hij zijn beperkingen als afmaker en is het er alleen in de Druivenkoers echt uitgekomen, maar ik vond hem altijd een sierlijk renner.

west 24 maart 2015 om 20:42

37 alweer, die Leukemans….

zoetepap 24 maart 2015 om 21:48

Akkoord Leukemans maakte in zijn topjaren soms mee de koers in topkoersen. Miste dat extratje voor eem toprenner te zijn/worden. We weten allemaal hoe dat komt…hij mag blij zijn dat VDS hem omarmd heeft voor zijn tweede carriere. Die gaat waarschijnlijk wel afzwaaien denk ik.

zoetepap 24 maart 2015 om 21:51

Met de beste wil vd wereld kan ik hem niet langer sierlijk noemen. Dat hij talent had/heeft is waar alberto

Romāns Vainšteins 24 maart 2015 om 22:09

Leukemans altijd topkerel gevonden. Passioneel, beetje gek, hart op de tong en nagenoeg (al dan niet winnend) altijd op de afspraak.

Kurrevd 25 maart 2015 om 11:44

Leukemans heeft zich altijd 100% ingezet voor zijn sport. Niet iedereen heeft de capaciteiten van Boonen of Gilbert. Die opmerking “we weten allemaal hoe dat komt…” is er volledig over zoetepap. ik snap dat je geen supporter bent van Leukemans, maar het is onnodig hem te beschuldigen als je niet waarover je praat.

Headlines

Materiaalzone

Populair