Bodi del Grosso kroont zich tot eindwinnaar H4A Beloftenweekend

zondag 7 mei 2023 om 10:18
Bodi del Grosso kroont zich tot eindwinnaar H4A Beloftenweekend

foto: Cor Vos

Bodi del Grosso mag zich eindwinnaar van het H4A Internationaal Beloftenweekend noemen. De 22-jarige renner van ABLOC CT, de oudere broer van Tibor del Grosso, wist zaterdag in de derde en laatste etappe de leiderstrui met succes te verdedigen.

Del Grosso begon als leider aan de slotrit van 141 kilometer van Sluiskil naar Philippine. Onderweg kregen de renners nog wat kasseistroken in Zeeuws-Vlaanderen voor de wielen geschoven. De rit werd aan een hoog tempo afgelegd en verschillende renners probeerden er vanonder te muizen.

Justin de Hart (WPGA/Willebrord/De Mol), Noël Luijten (Jan van ArckelWestland/SWABO) en Maxim Nonneman (VDM-Trawobo) wisten op een bepaald moment een voorsprong van goed twee minuten bijeen te fietsen, maar met nog goed 25 kilometer te gaan was de hergroepering een feit.

Belgische dagzege 
Een sprint moest uiteindelijk beslissen over winst en verlies. De Belg Mathis Avondts, uitkomend voor Cycling Vlaanderen, trok aan het langste eind. Johan Dorussen finishte als tweede, de Belg Jeno Grootjans werd derde. Del Grosso kwam veilig binnen en wist zich zo te kronen tot eindwinnaar van het H4A Internationaal Beloftenweekend.

Dit artikel delen:

Net binnen

Populair

Materiaalzone