Bobridge komt tekort voor werelduurrecord

zaterdag 31 januari 2015 om 10:06

Bobridge

Jack Bobridge heeft het werelduurrecord niet kunnen verbeteren. De afstand van Matthias Brändle blijft in de boeken. Bobridge reed in Melbourne 51,3 kilometer in het uur. Dat is ruim vijfhonderd meter te weinig.

Bobridge begon uitstekend aan zijn poging. Hij was 21 seconden eerder op het vijftien kilometer punt dan Matthias Brändle. Zijn rondetijden begonnen daarna echter op te lopen. In het begin deed Bobridge nog gemiddeld 16.5 seconden over één rondje, maar al snel gingen zijn rondetijden naar 17.5 seconden. Na 130 ronden kwam de tijd per ronde zelfs amper onder de achttien seconden.

Het zag er slecht uit voor de Australiër, maar op het einde leek hij zich te herpakken. Zijn rondetijden kwamen weer onder de achttien seconden. Dit bleek echter niet voldoende. Bobridge kwam uit op 51,300 kilometer, terwijl Matthias Brändle vorig jaar het record op 51,850 kilometer zette.

”Dit was het zwaarste wat ik ooit heb gedaan en wat ik denk ik ooit zal doen”, zei Bobridge na afloop. ”Je moet blijven doorgaan, maar het is zo zwaar. Eigenlijk is er niet zoveel leuks aan. Ik was heel dichtbij. Het is jammer.”

Rohan Dennis is op 8 februari de volgende die het record gaat aanvallen. Daarna is Nederlander Thomas Dekker aan de beurt. Ook Alex Dowsett en Bradley Wiggins willen het werelduurrecord verbeteren.

Dit artikel delen:

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair