Bob Jungels volgende week onder het mes vanwege liesblessure

zaterdag 19 juni 2021 om 10:47
Bob Jungels volgende week onder het mes vanwege liesblessure

foto: Cor Vos

Bob Jungels wordt volgende week geopereerd aan zijn vernauwde liesslagader. De Luxemburgse renner van AG2R Citroën kampt al langere tijd met de blessure, waardoor hij onder meer de Tour de France en de Olympische Spelen moet missen.

Na een langere periode van pijn onderging Jungels verschillende onderzoeken om de oorzaak van zijn problemen te vinden. Nadat veel oorzaken waren uitgesloten, kon worden vastgesteld dat de 28-jarige renner last had van een vernauwde liesslagader. Donderdag werd door zijn ploeg AG2R Citroën bekendgemaakt dat hij daardoor moet passen voor de Tour en de Spelen.

Toen was nog ongewis of Jungels moest worden geopereerd, maar vandaag liet de renner via zijn social media weten dat hij volgende week onder het mes gaat. “Hopelijk zit ik daarna zo snel mogelijk weer op de fiets. Iedereen bedankt voor het medeleven en ik hoop jullie spoedig weer in de koers te zien”, schreef hij tot slot.

Dit artikel delen:

4 Reacties

De Speedies 19 juni 2021 om 11:34

De vernauwde liesslagader… je leest het meer en meer, is dit een marginal gain of een kwaal waar wij peasants ook last van kunnen hebben?

Murcia 19 juni 2021 om 12:04

Niet fietsers kunnen er ook wel last van krijgen maar dan ontstaat het door slagaderverkalking en bij wielrenners ontstaat het door de gebogen houding waarbij er een knikje ontstaat bij elke omwenteling die de renner maakt. En dat zijn er miljoenen per jaar. Het voorbeeld van de tuinslang is accuraat, buig je die steeds op hetzelfde punt dan blijft op een gegeven moment die knik er in zitten en stroomt het water niet meer goed door. Bij de mens dus de bloedtoevoer die niet meer goed is en waardoor de klachten ontstaan.

Wheely 19 juni 2021 om 12:09

Het lijkt inderdaad ofwel een gevolg van wielrennen of iets waar wij in het dagelijks leven geen hinder van ondervinden omdat wij niet zoveel bloed door onze benen hoeven te pompen….of het is bionische doping.

Turtlehead 19 juni 2021 om 14:46

Gesink, Oomen, Kruijswijk (?)… dat kost ook volgend jaar nog veel hersteltijd richting topvorm.

Headlines

Populair

Materiaalzone