Bob Jungels mist de Tour de France vanwege slepende beenblessure

donderdag 17 juni 2021 om 14:40
Bob Jungels mist de Tour de France vanwege slepende beenblessure

Jungels in gesprek met Mathieu van der Poel - foto: Cor Vos

AG2R Citroën moet het in de Tour de France stellen zonder Bob Jungels. De Luxemburger maakte deel uit van de definitieve selectie, maar kampt met een slepende beenblessure en is niet op tijd klaar voor de Franse ronde.

De 28-jarige Jungels, bezig aan zijn eerste seizoen in Franse loondienst, heeft al enkele jaren last van de kwetsuur. De Luxemburger kon zijn vinger aanvankelijk niet op de zere plek leggen. Nu blijkt Jungels last te hebben van een vernauwing of verdikking van een slagader in zijn been. De komende periode zal worden gekeken of de allrounder wel of niet onder het mes moet.

Zeker is dat Jungels moet passen voor de Luxemburgse kampioenschappen, de Tour de France en de Olympische Spelen. “Dit is echt een enorme teleurstelling. Ik had fysiek en mentaal gezien al een moeilijke start van het seizoen. Ik wilde graag schitteren, maar ik haalde maar niet mijn gewenste niveau. Ik was heel erg blij met mijn achttiende plek in de openingstijdrit van de Ronde van Zwitserland, maar daarna kwam de pijn weer terug.”

“De pijn die ik al enkele jaren voel bij inspanning, kwam gestaag weer terug. Ik ben enerzijds opgelucht dat ik nu weet waarom ik al drie seizoenen zo wisselvallig presteer, maar anderzijds is de teleurstelling ook heel erg groot”, laat Jungels weten in een perscommuniqué van zijn ploeg AGR2 Citroën. De Franse formatie heeft nog geen vervanger opgeroepen voor de komende Tour.

Dit artikel delen:

7 Reacties

DeGroteMolen 17 juni 2021 om 14:52

Hopelijk komt hij er bovenop en gaat zijn carrière niet als een nachtkaars uit. Geen garantie dat z’on operatie de klachten oplost. Zou jammer zijn, leek een groot talent met toekomst.

de adelaar 17 juni 2021 om 16:52

Ik denk nachtkaars

Baukema Tomoulin 18 juni 2021 om 09:55

Dat wordt inderdaad een Leopold König verhaal gok ik

Arry1337 17 juni 2021 om 14:55

Ik denk dat ze Godon oproepen.

williams 17 juni 2021 om 17:23

Een van de grootste kwaliteiten van DQS… Weten wie aan te werven en vooral weten wanneer je ze moet lossen…

koos1 17 juni 2021 om 17:29

Dit jaar ook nog totaal niets van gezien

flipper 18 juni 2021 om 08:41

“De pijn die ik al enkele jaren voel bij inspanning, kwam gestaag weer terug.”

Ik vraag me af of hij dit ook heeft gedeeld met zijn nieuwe werkgever, tijdens de contractonderhandelingen…

Volg hier

Net binnen

Populair

Materiaalzone