Boasson Hagen boekt tweede ritzege in Noorwegen, Roosen vierde

zaterdag 27 mei 2017 om 18:10
Boasson Hagen boekt tweede ritzege in Noorwegen, Roosen vierde

foto: Sirotti

Edvald Boasson Hagen heeft vandaag zijn tweede ritzege in evenveel dagen behaald in de Tour des Fjords. De Noor van Dimension Data wist nog net Torkil Veyhe (ColoQuick CULT) voorbij te sprinten in de straten van Sandnes. De onfortuinlijke Veyhe maakte deel uit van de vroege vlucht en strandde in het zicht van de haven.

Naast Veyhe zat ook Gijs Van Hoecke in de kopgroep, maar de Belg van LottoNL-Jumbo moest passen in een heuvelachtige slotfase. Zijn ploegmaat Timo Roosen zou uiteindelijk vierde worden in de daguitslag, achter Andrea Pasqualon van Wanty-Groupe Gobert. Nick van der Lijke (Roompot-Nederlandse Loterij) eindigde op plaats zes.

Klassementsleider Dries van Gestel (Sport Vlaanderen-Baloise) werd twaalfde, in dezelfde tijd als Pasqualon, en behoudt daarmee zijn trui.

Dit artikel delen:

8 Reacties

Turtlehead 27 mei 2017 om 18:14

Van Gestel in de groep op 3 seconden, dus die blijft de boss!
Boom trouwens 13e. Karma?

kelderfan 27 mei 2017 om 18:14

Boasson Hagen in goede doen. Wederom de zege.
Maar mooi dat Timo Roosen 4e. wordt in deze rit.

Chaba 27 mei 2017 om 18:14

Afgetekend de sterkste sprinter, met veel macht sprint hij de rest uit het wiel en remonteert de onfortuinlijke laatste vluchter in de laatste 100en meters.

SolerEritrean 27 mei 2017 om 19:41

@Chaba

Inderdaad zeer impressionant hoe hij die laatste vluchter nog inrekende

jooprioolpijp 27 mei 2017 om 19:50

Ja, het is een imposant rijtje renners dat Boasson Hagen hier het nakijken geeft. Ligt dat nu aan mij of wordt deze man de laatste jaren chronisch overschat?

Sebas 27 mei 2017 om 20:46

Nee joh, maar op basis van dit soort prestaties herleeft de hoop weer.. ‘Zal het er dan toch nog eens uitkomen?’ Dat begint volgend voorjaar gewoon weer als ie attent mee doet in de zandbak koersen. Toch altijd maar rekening mee houden.

GreenDay 28 mei 2017 om 01:00

Jooprioolpijp: Boassen Hagen werd een toekomst voorspeld zoals Sagan en Kwiatkowski het nu waarmaken. Dat is een niveau dat weinigen gegeven is, dus misschien is het probleem bij Hagen wel dat voortdurend te veel van hem verwachten. Het is een steengoede renner, en ik zie hem nog een monument winnen de komende jaren. Hij timmert toch aardig aan de weg?

Turtlehead 28 mei 2017 om 12:20

Hagen is bovendien in zijn Sky-jaren helemaal verrot gereden in de Sky-train. Evengoed nog een redelijk imposante erelijst hoor, met GW, Plouay, eindklassement Eneco Tour, twee Tour-etappes, Giro-rit (plus TTT), etappes in RvPolen, Oman, Dauphiné, Tirreno, Eneco Tour…
Maar recentelijk vooral vaak in Noorwegen en omstreken.

Headlines

Materiaalzone

Populair