BMC verwacht geen wonderen van Gilbert in Waalse Pijl

dinsdag 19 april 2016 om 19:20
BMC verwacht geen wonderen van Gilbert in Waalse Pijl

Foto: Sirotti

Philippe Gilbert had normaal gesproken morgen als een van de topfavorieten aan de start gestaan van de Waalse Pijl. Ziekte tijdens de voorbereiding en een vechtpartij met een automobilist, waarbij hij een vinger brak, zorgen ervoor dat dit jaar alles anders is. Na een mislukte Amstel Gold Race verwacht BMC-ploegleider Valerio Piva dan ook niet dat Gilbert op de Muur van Huy mee kan doen voor de overwinning.

“Het gaat elke dag een beetje beter, maar ik denk niet dat alles binnen vier of vijf dagen enorm kan veranderen”, vertelt hij dinsdag aan Cyclingnews. “Het probleem is niet zozeer zijn conditie, maar de gevolgen van zijn blessure. Het frisse weer zal ook niet echt helpen.”

De ploeg heeft even overwogen om Gilbert niet op te stellen in de Waalse Pijl, zodat hij meer tijd heeft zijn vinger te laten genezen voor Luik-Bastenaken-Luik van zondag. “Maar op dit moment heeft hij juist de kilometers nodig om zijn conditie nog verder aan te scherpen. Het heeft geen zin om hem woensdag niet te laten starten in de Waalse Pijl en dan alsnog niet op honderd procent te zijn in Luik.”

“Hij zal gewoon rijden en we zien wel of hij er in de finale nog bij is”, vervolgt Piva. “Maar als mannen als Valverde, Rodriguez en Dan Martin aanzetten, dan wordt het niet makkelijk. Philippe hoort niet bij de favorieten, maar is wel erg gemotiveerd.” Gilbert moet zich dan ook niet blind staren op de komende wedstrijden, vindt zijn ploegleider. “Deze koersen zijn ook belangrijk als voorbereiding op de Giro d’Italia.”

Katusha: Rodriguez goed hersteld van val in Amstel Gold Race
Positievere geluiden zijn er te horen vanuit het kamp van Katusha. Joaquim Rodriguez ging zondag lelijk onderuit in de Amstel Gold Race, maar ondervindt daar weinig last meer van. “Hij had pijn aan zijn nek en schouder, maar stap voor stap ging het beter en vandaag voelde hij zich prima”, aldus ploegleider José Azevedo. “Hij is onze enige kopman voor de Waalse Pijl, al mogen we Jurgen Van den Broeck ook niet vergeten. Maar gezien de resultaten, vorm en het type aankomst draait het morgen volledig om Joaquim.”

Dit artikel delen:

12 Reacties

kruissema 19 april 2016 om 19:27

De conditie is het probleem niet… had start om aan de conditie te werken…. duidelijk

gavirialaphilippe 19 april 2016 om 19:27

Dit is dan een mooie kans voor Teuns en Vliegen om zich weer te tonen.

aardappeljager 19 april 2016 om 19:34

Sammie

Verweggistan 19 april 2016 om 19:39

Zijn manager schijnt anders nog wel wat opties te weten…
En anders gewoon pepperspray mee.

hardfietser 19 april 2016 om 19:45

Weet niet of Vliegen en/of Teuns een muurtje kunnen slechten….

gavirialaphilippe 19 april 2016 om 19:47

Teuns in ieder geval, maar ze zullen moeten, want Sanchez rijdt niet.

Edit: foutje, toen ik even op PCS keek stond Sanchez er niet bij. http://www.procyclingstats.com/race/La_Fleche_Wallonne_2016_Startlist
Maar hij start toch echt wel hoor, gelukkig. :)

vanuit de kantlijn 19 april 2016 om 19:59

hoezo rijdt Sanchez niet?

Japsie 19 april 2016 om 20:51

Alleen de “Wonder Gilbert van 2011” had hier een kans en wist te winnen. Verder is hij kansloos. Zeker met zijn huidige blessure vraag je je af waarom hij überhaupt start.

vanuit de kantlijn 19 april 2016 om 21:05

hmmmm volgens Nieuwsblad geen Sanchez…..

Romāns Vainšteins 19 april 2016 om 22:23

Had beter niet gestart om in Luik nog iets leuks te kunen gaan ondernemen.

jan jansen 20 april 2016 om 06:57

Misschien een wonder spray

SoloSlim 20 april 2016 om 09:59

Is mooi weer, waarom geen stevige training inbouwen en voor een vroege aanval kiezen.

Headlines

Materiaalzone

Populair