BMC teleurgesteld na verloren ploegentijdrit

maandag 10 oktober 2016 om 10:25
BMC teleurgesteld na verloren ploegentijdrit

foto: Sirotti

BMC is er gisteren niet in geslaagd voor het derde jaar op rij het wereldkampioenschap ploegentijdrit te winnen. De Amerikaanse ploeg werd verslagen door Etixx-Quick-Step, dat ook de eerste twee edities won sinds de herintrede in 2012. BMC moest aan de finish twaalf seconden toegeven op de Belgische WorldTour-formatie.

“We hebben gedaan wat we konden, maar je kunt niet alles winnen”, zegt Rohan Dennis in het persbericht van de ploeg. “Ik denk dat we net zo goed reden als vorig jaar, maar Etixx-Quick Step was vandaag gewoon beter, dus petje af voor hun prestatie. Uiteraard speelde de hitte een rol, ik denk dat dat de grootste factor was. Dit resultaat maakt ons extra hongerig voor volgend jaar.”

Bij het tweede tussenpunt kwam Dennis met zijn ploeggenoten nog in dezelfde tijd door als Etixx-Quick-Step. BMC verloor de wedstrijd in het tweede deel van de race, want aan de finish was het verschil uiteindelijk twaalf seconden. “Dat is sport. Soms win je en soms verlies je. Etixx-Quick-Step was vandaag beter, dus we hebben van de beste verloren”, laat Manuel Quinziato weten.

“Het feit dat we niet hebben gewonnen is een grote teleurstelling”, zegt ploegleider Jackson Stewart, die meer moeite met de verloren race lijkt te hebben. “We zijn naar hier gekomen om te winnen en met een hoop nieuwe spullen hadden we ook echt een grote kans. Met een derde overwinning op rij zouden we geschiedenis schrijven en dat is waar we voor werken. Als het verschil wat kleiner was geweest, had de teleurstelling waarschijnlijk groter geweest. Nu moeten we concluderen dat het onze dag niet was. Toch is twaalf seconden niet veel, dus we moeten analyseren wat we vandaag verkeerd hebben gedaan.”

Dit artikel delen:

3 Reacties

Wheely 10 oktober 2016 om 11:45

Prachtige strijd elke keer tussen die twee teams.

0
Finishfoto 10 oktober 2016 om 12:32

Gaan allebei wel belangrijke renners verliezen volgend jaar, benieuwd of deze tweeploegen het vol kunnen houden of dat andere ploegen dichter komen

0
ikbenprocycling 10 oktober 2016 om 13:23

Ik wens ze onnoemlijk veel sterkte voor de verwerking van deze mokerslag…

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone