BMC schuift Roche naar voren als Vuelta-kopman

maandag 27 augustus 2018 om 12:08
BMC schuift Roche naar voren als Vuelta-kopman

Nicolas Roche - foto: Sirotti

Voor BMC is de Vuelta er nu al een met hoogte- en dieptepunten. Na de tijdritzege van Rohan Dennis, faalden zowel Dennis als Richie Porte in de eerste heuvelrit van de Ronde van Spanje. Ze verloren meer dan dertien minuten. Nu kijkt de ploegleiding van BMC naar Nicolas Roche om de hoop op een algemeen klassement levend te houden.

Ritwinnaar Dennis legt aan Cyclingnews uit waar het misging in etappe twee. “Ik denk dat de wind een grote rol speelde. De wegen waren nooit recht, dus je mocht nooit achterin het peloton zitten.” Maar daar zaten ze dus wel, op het moment dat een breuk ontstond. “In het begin voelde ik me niet al te slecht en reden we stevig door. Natuurlijk was het niet gemakkelijk, maar ik voelde me comfortabel in het tempo. Ik dacht dat mijn benen beter zouden zijn”, vertelt Dennis balend.

Porte geeft aan helemaal niet voor een klassement naar Spanje te zijn gekomen. “Als je zo gehavend uit de Tour de France komt, zit je niet snel weer op de fiets. Ik wist vooraf al dat ik een moeilijke dag zou hebben.” De Australiër verliet de Ronde van Frankrijk met een sleutelbeenbreuk en werd in de dagen voorafgaand aan de Vuelta ook nog eens ziek.

Roche is de bestgeklasseerde renner van het Amerikaanse team. De Ier staat op vijftig seconden van leider Michal Kwiatkowski. Roche bevestigt zelf dat hij het nu moet doen voor de ploeg wat betreft het algemeen klassement. “Ik miste iets in de slotfase van de tweede etappe. Dat kwam omdat ik al een hele tijd geen wedstrijden gereden heb. Maar vijftien seconden verliezen is niet veel.”

Dit artikel delen:

22 Reacties

hardfietser 27 augustus 2018 om 12:19

Altijd wat met die Porte. Goede renner voor wedstrijdjes van 1 week. Voor GT moeten ze hem maar niet meer meenemen. Trek al spijt van de transfer of blijft Bauke de kopman voor de GT?

Abdoe 27 augustus 2018 om 12:19

De man die altijd goed is in de Vuelta moet het dan maar weer doen, al eindigde hij in de goeie ouwe tijd altijd top 10 in dit soort etappes. Hoe een ploeg als een nachtkaars uit kan gaan.

Stenalic 27 augustus 2018 om 12:24

Denk dat hij er ook niet heel veel van zal bakken tbh. Enig idee of hij al ergens heeft getekend voor volgend seizoen?

ONCE 27 augustus 2018 om 12:31

Ik zou me lekker op ritten gaan richten. Roche gaat toch nooit meer top 10 rijden hier.
Het is wel armoe troef. Zelfs Teuns viel gisteren behoorlijk door de mand

skylimit 27 augustus 2018 om 12:33

Dennis heeft zitten slapen en zat achterin toen het tempo de hoogte in ging.
Hoe is dat te verklaren als je de leiderstrui draagt en deze wilt behouden en je ploeg voorin mede het tempo bepaald? Tactisch onvermogen, ook van de ploegleiding, verwacht je toch niet van BMC.
Benieuwd hoe lang Roche eraan kan blijven hangen als de onverwachte nieuwe kopman.

Abdoe 27 augustus 2018 om 12:45

Dennis heeft nooit de ambitie gehad om de trui te verdedigen, die is hier alleen voor de tijdritten. BMC reed alleen op kop omdat ze dat als ploeg met de leider nu eenmaal horen te doen zolang er geen ploeg ècht gaat koersen.

Scott Sunderland 27 augustus 2018 om 12:44

Dat Porte hier geen klassement gaat rijden was van te voren bekend. Het verbaast me meer dat hij überhaupt start na de crash in de Tour.

Dennis is een tijdrijder. Dikke punt. Hij gaat nooit drie weken op niveau kunnen klimmen voor een goed klassement.

Roche als kopman voor het klassement hier is pure armoede. Hij heeft een keer of twee een fatsoenlijk klassement gereden maar vaker zakt hij uiteindelijk door het ijs. En dit is sowieso niet een best jaar voor hem. Hij heeft ook nog geen ploeg voor volgend jaar.

Mwielerfan 27 augustus 2018 om 18:32

Ook nog her en der wat etappes gewonnen in zn beste dagen.

osca freire gomez 27 augustus 2018 om 12:44

Ik denk dat Roche een prima klassement kan rijden (top 10). Vorig jaar werd hij nog 14de achter zijn kopman Van Garderen die 10de werd. Dus een top 10 is prima mogelijk

josi 27 augustus 2018 om 13:07

Hij eindigde vorig jaar op 22 minuten, mede dankzij het feit dat hij in 1 etappe dik 12 minuten cadeau kreeg door in de goede vlucht te zitten. Dit jaar is hij weer een jaartje ouder en ook weer wat minder. Top-10 lijkt me dan ook wel erg optimistisch.

Scott Sunderland 27 augustus 2018 om 16:43

Tuurlijk niet. Roche gaat absoluut niet in de top 10 eindigen. Zeer onwaarschijnlijk.

josi 27 augustus 2018 om 12:59

Roche zal wel willen, want die zit (voor zover we weten) nog zonder contract voor volgend seizoen. Als kopman voor zo’n grote ploeg is het echter wel een beetje armoe troef. Top-20 is wel haalbaar, want daar rijden de meeste anderen toch niet voor.

LyndaLid 27 augustus 2018 om 13:03

Roche lijkt me nou echt een heerlijke renner voor Sunweb.

Porte is gewoon niet zo fit. Voor degene die vantevoren opgelet hebben, en een beetje zagen wat voor tourtjes de renners reden, was duidelijk dat Kelderman heel erg in orde was en Porte lang niet reed wat ie voor de Tour voor mekaar kreeg.

Edit: maar dat ie op deze dag al zo veel zou verliezen had ik overigens ook niet verwacht.

Jean Dumas 27 augustus 2018 om 13:21

Hard nodig, op Geschke na geen Sunwebbers mee voorin gisteren.

LyndaLid 27 augustus 2018 om 13:19

En waarom doen “enters” die je op je telefoon in je bericht typt het niet. In het uiteindelijke bericht staat alles direct onder elkaar, ziet er niet uit.

Sonsbach Allstars 27 augustus 2018 om 13:46

Waarom een renner en je ploeg opofferen voor een top 10 plek? Is toch geen bal aan?
Laat lekker je ploeg iedere dag meedingen voor dagsucces; zal de gemiddelde renner ook iets gemotiveerder voor zijn.

Mwielerfan 27 augustus 2018 om 18:33

Wie zegt dat de hele ploeg in dienst gaat rijden?

KnightBiker 27 augustus 2018 om 13:47

Roche komt echt tekort als kopman, altijd met hangen en wurgen tegen de top 10 aan. Knechten of etappes winnen is wat hij moet doen: 13 in het klassement vergeet toch iedereen.
(Knechten voor Dumoulin zou kunnen maar het moet nog 1 slagje beter en deze renner is al op aardig op leeftijd zonder nog te verbeteren: ik zou hem alleen halen als je geen andere opties hebt.)

Jacco van Stierop 27 augustus 2018 om 14:21

Waarom zou Roche met zijn 34 jaar nou nog voor het klassement moeten gaan? Laat hem lekker op jacht gaan naar een ritzege, dat geeft veel meer voldoening. En voordat hij met pensioen gaat een leuke ploeg uitzoeken waar hij kan vrijbuiten.

Platwalsers 27 augustus 2018 om 14:29

Horner vergeten? Die was pas 41 toen hij de Vuelta won.

west 27 augustus 2018 om 14:59

Vijftiende plek algemeen is ook mooi..

Polleke 27 augustus 2018 om 16:39

Teuns is gisteren op 10 te gaan nog lek gereden, dat zal hem ook niet geholpen hebben…, Roche is natuurlijk geen man om op in te zetten, gaat nog een lange Vuelta worden voor BMC…

Headlines

Materiaalzone

Populair