BMC met Tejay van Garderen naar Vuelta a España
Foto: Sirotti
woensdag 29 juli 2015 om 16:14

BMC met Tejay van Garderen naar Vuelta a España

BMC heeft bekendgemaakt welke renners mee gaan doen aan de Ronde van Spanje. Tejay van Garderen is de meest opvallende naam in de negenkoppige selectie. De Amerikaan gaat na zijn opgave in de Ronde van Frankrijk voor een herkansing in Spanje.

De nieuwe najaars-editie van RIDE is nu verkrijgbaar! In ons najaarsnummer kijken we vooruit naar de periode waarin ploeteren door regen & modder centraal staan. Met o.a. een uitgebreide reportage met gravelaar Niki Terpstra. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting! 
Van Garderen twijfelde in eerste instantie over deelname aan de Vuelta, omdat de USA Pro Challenge tegelijkertijd wordt gehouden. Hij won de laatste twee edities van deze koers. “Het zou leuk zijn om de USA Pro Challenge opnieuw te proberen winnen, maar na mijn opgave in de Tour de France wil ik mijzelf weer bewijzen op een hoog niveau”, aldus Van Garderen op de ploegwebsite. “Hoe vaker ik eraan dacht, hoe meer zin ik erin kreeg. Het is een mooie nieuwe uitdaging.”

BMC heeft daarnaast met Samuel Sanchez een tweede man voor het klassement. De Spanjaard, die recent bijtekende, eindigde vorig jaar als zesde in zijn thuisronde.

Selectie BMC voor Vuelta a España (22 augustus – 13 september)
flag-co Darwin Atapuma
flag-de Marcus Burghardt
flag-it Alessandro De Marchi
flag-lu Jempy Drucker
flag-fr Amaël Moinard
flag-us Joey Rosskopf
flag-es Samuel Sánchez
flag-us Tejay van Garderen
flag-sk Peter Velits

 
22 Reacties
Sorteer op:
29 juli 2015
Vreemdelingenlegioen, wel sterk team denk ik . Tejay heeft wat recht te zetten en heeft met Atapuma en Sammy Sanchez prima helpers in de bergen. Wellicht dat de Marchi en Moinard ook weer goed zijn in de bergen.
29 juli 2015
Leuk team en ook nog erg vroeg bekent gemaakt.
29 juli 2015
Samuel Sanchez werd steeds beter in de Tour, misschien wel de echte kopman van BMC voor de Vuelta. Hopelijk kan van Garderen bewijzen ook klassementen te kunnen rijden in rondes langer dan één week maar ik ben er voor deze Vuelta nog bang voor.
29 juli 2015
Staat wel vrolijk, al die verschillende vlaggetjes. Leuk dat Rosskopf een grote ronde gaat rijden. En dat Ale De Marchi weer terug is, Velits trouwens ook.
29 juli 2015
Tejay vindt in Spanje niet echt een parcours op zijn maat, ben ik bang. Misschien krijgen we een nieuwe doorbraak van Peter Velits?
29 juli 2015
Weten ze al wat hij had in de Tour? Alleen koorst, of was er meer aan de hand?
29 juli 2015
Sterke ploeg voor de Vuelta. Ik hoop dat Sammy voor zichzelf mag rijden. Rijdt altijd goede vuelta's en werd in de tour ook gewoon 12e. Blijft toch 1 van mijn favoriete renners. Van Garderen is wel kopman maar laat Sammy lekker een vrije rol hebben.
29 juli 2015
Het is van deze tijd een ploeg met 8 nationaliteiten. Toch heb ik meer met ploegen die zich sterk binden aan een land of regio.
Ik zou zeggen alles in dienst van van Garderen. Tot zijn ziekte gewoon super op dreef in de tour , indien goed hersteld gewoon kanshebber vh podium, zonder meer.
29 juli 2015
Van Garderen zou het dan toch verstandiger moeten aanpakken dan in de Tour. Is daar te diep gegaan en was daardoor waarschijnlijk na 2 weken op.
29 juli 2015
Mooi! Hoe meer goede renners in een grote ronde hoe beter.
29 juli 2015
Lijkt me niks voor Tejay, dat steile explosieve werk. Maar hij mag mijn ongelijk bewijzen, zal wel gebrand zijn na een min of meer mislukte tour. Op de muur van Hoei zag het er trouwens wel goed uit dus misschien valt het mee.
29 juli 2015
Sterk team. Alleen afwachten wat de vorm van V. Garderen en Sanchez is. Ik zie de Spanjaard nog wel in de buurt komen van top-10. Van Garderen is echt een twijfelgeval.
29 juli 2015
Van Garderen gaat nooit voor Quintana, Valverde, Aru, Landa, Nibali, Purito eindigen. En zelfs Majka wordt een serieuze klant. Of Pozzovivo. De Tour is geen Vuelta, of andersom.
29 juli 2015
Van Garderen is juist vrij goed op het steile explosieve werk. Zou je niet denken, maar het is wel zo. In z'n debuutjaar reed hij al vlak achter Purito die puist in Valdepenas op. Hij krijgt het moeilijk als het lang en steil wordt.
29 juli 2015
Iemand een idee waarom Ben Hermans geen grote rondes rijd? Die zou ik toch wel verwacht hebben in de Vueltaploeg als steun bergop voor Van Garderen.
Van Garderen probeert zijn seizoen te redden. Begrijpelijk, vanuit BMC. Maar ik ben er niet zo zeker van of dat wel gaat lukken. Ik heb een beetje het idee dat het een moetje is. En als je ziek bent geweest, rijd je deze Vuelta echt niet zo een, twee, drie met de eersten mee.
29 juli 2015
"Hopelijk kan van Garderen bewijzen ook klassementen te kunnen rijden in rondes langer dan één week" Zeg je over een renner die op zijn 23e en 25e al top5 Tour de France heeft gereden... Wat een terugval heeft Velits eigenlijk gemaakt. Van subtop rondewerk, goede puncher, prima tijdrijder, naar nu al anderhalf jaar lang kwakkelen en matige uitslagen. Parijs Nice 2014 was zijn laatste degelijke koers...
29 juli 2015
@Tutu888 Van Garderen was vorig jaar vijfde in de Tour! Edit! Orakel schreef het ook al!
29 juli 2015
Leuke poging van Van Garderen, maar hij heeft nooit drie goede weken achter elkaar. Daarbij vrees ik verder dat zijn top al is geweest. Hij is toch al een week of zes in goede doen. Voor een renner als Van Garderen best wel lang. Tegen uitgeruste renners als Landa, Aru, Pozzovivo en toppers als Quintana, Nibali en mogelijk weer Valverde een beetje te veel van het goede vrees ik.
29 juli 2015
Moedige beslissing van Tejay! 3 Weken afzien in Spanje voor een (naar mijn mening) hoogstens 6-7de plek verkiezen boven met de vingers in de neus wat overwinningen in de USA Pro Challenge.
@Purito Mee eens, Van Garderen is een lichtelijk overschatte renner. Zijn slechte dag gaat gewoon weer komen deze Vuelta. Ik ben al benieuwd wanneer.

Reacties zijn gesloten.