Blaak pakt zilver in tijdrit Europese Spelen, goud voor Reusser

dinsdag 25 juni 2019 om 11:11
Blaak pakt zilver in tijdrit Europese Spelen, goud voor Reusser

Chantal Blaak - foto: Cor Vos

Marlen Reusser heeft bij de Europese Spelen in Minsk op overtuigende wijze het goud veroverd in de individuele tijdrit. De Zwitserse tijdritspecialiste was een minuut en vijftien seconden sneller dan de winnares van het zilver, Chantal Blaak. Het brons ging naar de Britse Hayley Simmonds.

In de Wit-Russische hoofdstad moesten de vrouwen een ronde van 14,3 kilometer tweemaal afleggen. Hierdoor moest er in twee groepen worden gestart. Reusser startte al vroeg en ze liet er geen gras over groeien. Al aan het eerste meetpunt liet ze de beste tussentijd noteren en dit deed ze ook aan alle andere tussenpunten. Met een gemiddelde snelheid van boven de 47 kilometer per uur jakkerde ze over het licht golvende parcours, ruim voldoende om de gouden medaille voor Zwitserland binnen te halen.

foto: Cor Vos

Chantal Blaak, die afgelopen weekend een aandeel had in het een-tweetje van de Nederlandse ploeg in de wegwedstrijd, mocht als laatste vertrekken. Al snel bleek het door Reusser opgelegde tempo te ambitieus, want aan het eerste tussenpunt gaf Blaak al 22 tellen toe. Een versnelling zat er niet meer in. Sterker nog: de 27-jarige Reusser liep alleen maar verder uit. Aan de finish scheelde het een minuut en vijftien seconden.

De strijd om zilver was een stuk spannender. Pas in het laatste stuk maakte de Nederlandse het verschil met Hayley Simmonds, haar landgenote Alice Barnes en thuisrijdster Alena Amialiusik. Het verschil Blaak en Simmonds bleek aan de finish twaalf seconden. Helemaal weinig scheelde het tussen de twee Britse dames en Amialiusik; zij eindigden binnen twee seconden van elkaar, maar de bronzen medaille was voor Simmonds.

foto: Cor Vos

Na afloop bekende de 29-jarige Nederlandse best te kunnen leven de tweede plaats: “Ik heb alles gegeven wat ik had”, doet ze haar relaas op de website van TeamNL. “Dat er dan eentje sneller is, dat is dan maar zo. Ik ging voor een medaille en die heb ik”, aldus een blije Blaak.

Dit artikel delen:

6 Reacties

Brabander 25 juni 2019 om 11:21

Marlen Reusser. Werkelijk nog nooit van gehoord.

Jandepandaman 25 juni 2019 om 11:23

Wie?

Sagan=hulk 25 juni 2019 om 11:45

Reusser heeft weldegelijk al mooie tijdritten afgelegd in het vrouwencircuit. Geen verassing voor mij dat ze hier wint, al had ik het grote verschil niet verwacht. Maar dat verschil is vooral de oorzaak door een hele sterke Reusser.

Piet Lut 25 juni 2019 om 11:53

Het was nog lang onrustig in Minsk.

Chris Van Uden 25 juni 2019 om 12:09

De naam zegt mij ook niets, maar wel indrukwekkend moyenne en voorsprong op Blaak.

Kwouter 25 juni 2019 om 13:07

En dan is het morgen alweer nationale tijdrit vrouwen. Lekkere planning.

Headlines

Materiaalzone

Populair