BK-zilver voor ‘faire’ Jordi Meeus: “Zuur om op enkele centimeters van de titel te stranden”

BK-zilver voor ‘faire’ Jordi Meeus: “Zuur om op enkele centimeters van de titel te stranden”

© Cor Vos

zondag 26 juni 2022 om 18:52

Jordi Meeus glimlachte toen hij in de mixed zone de geschreven pers te woord stond. Maar het was toch eerder een groene glimlach. “Ik kwam hier om te winnen”, windt de sprinter van BORA-hansgrohe er geen doekjes om. “Dan is het zuur om op enkele centimeters tweede te worden.”

“Ik dacht op een aantal ronden van het einde dat de koers gereden was”, begon Meeus zijn relaas. “Maar toen zetten Lotto Soudal en Bingoal-Pauwels Sauces zich op kop van het peloton en dat leidde alsnog tot een massasprint. En misschien reed ik wel de snelste sprint van iedereen, maar daarom win je nog niet.”

Meeus vertelt dat hij redelijk goed gepositioneerd zat in het wiel van zijn regiogenoot Jasper Phlipsen. “Maar misschien iets te ver. Jasper zat in het wiel van Tim Merlier en het is een ongeschreven wet dat je niet inbreekt in het treintje van de concurrerende ploeg. En omdat ik veel respect heb voor Jasper, wilde ik hem ook niet vol in de wind duwen. Dus moest ik wachten tot hij aanging.”

Kleine kans op Tourselectie
“Toen merkte ik dat ik sneller kon. Maar uiteindelijk kom ik een paar centimeters te kort om Merlier nog van de winst te houden. Merlier is een topper, dus dat is geen schande. Maar het voelt wel zuur. Kampioen worden had een wereld van verschil betekend voor mij. Wie wil nu niet een jaar lang met dit shirt rondrijden?”

Of Meeus al dan niet de Tour de France rijdt, ligt nog steeds niet vast. “Ik ben op niveau en voel me er klaar voor. Maar ik verwacht niet dat ik geselecteerd zal worden, al is er nog een kleine kans. Na een moeilijk voorjaar voel ik me sinds de Dauphiné een stuk beter. Vandaar ook dat dit BK een hoofddoel werd.”

Dit artikel delen:

6 Reacties

LDV 26 juni 2022 om 18:57

Is ook 10 maal beter dan Bennet. De keuze van Bora zou dus heel eenvoudig moeten zijn.

Beer 26 juni 2022 om 19:09

Zag er weer heel sterk uit. Ook geen bangerik hoe hij iedereen voorbij glijdt. Topper in wording. Ik zou Bennett ook thuis laten voor Meeus. Terug naar massasprints vol Belgen en Nederlanders zoals in de jaren '80.

uitdewaaier 26 juni 2022 om 20:13

Nou dat waren geen enkele centimeters, maar net een half voorwiel.

Vierkante Wielen 26 juni 2022 om 20:29

Echt een straffe sprint van Meeus, maar ja positionering is ook een groot onverdeeld natuurlijk. Wel mooi om te zien hoe goed ie is nu hij helemaal verlost is van ziekten.

fringale 27 juni 2022 om 07:34

Als je naar de Tour wil als sprinter dan is respect voor tegenstanders en ongeschreven wetten, niet meteen een adelbrief.

Joachim 27 juni 2022 om 09:06

Ik snap je punt, maar kamikazespurters moeten we nu ook niet gaan aanmoedigen. En Greipel is ook vaak naar de Tour geweest, en niet zonder succes.

Headlines

Populair

Materiaalzone