BK wielrennen neemt Muur van Geraadsbergen op in parcours

donderdag 18 juni 2020 om 16:56
BK wielrennen neemt Muur van Geraadsbergen op in parcours

foto: Cor Vos (archief)

De Muur van Geraardsbergen ontbreekt dit jaar in de Ronde van Vlaanderen, maar zal alsnog zijn opwachting maken in een wielerkoers. De organisatie van het BK wielrennen heeft namelijk besloten om de iconische kasseienklim op te nemen in het parcours.

In Geraardsbergen is verbaasd en geschrokken gereageerd op het ontbreken van de Muur in de Ronde van Vlaanderen, maar burgemeester Guido De Padt van Geraardsbergen kan op dinsdag 22 september wel de beste wielrenners van België verwelkomen op de flanken van de Muur.

De start van het BK wielrennen is in Halle, de Muur van Geraardsbergen is een obstakel op weg naar de finish in Anzegem. De nationale titelstrijd zal twee dagen na de slotetappe van de Tour de France plaatsvinden. Streekrenner Tim Merlier (Alpecin-Fenix) hoopt eind september zijn titel te verdedigen.

Dit artikel delen:

2 Reacties

chasse patat 18 juni 2020 om 19:57

Een goede belgenmop. Eerst de muur uit de RVV verwijderen en dan in de anderhalve meter samenleving de muur terughalen in het BK. Hou de mensen daar maar eens vandaan nu de horecaondernemers in Geraardsbergen hun zin hebben gekregen. Als de drank is in de man….

Maillot à Pois 18 juni 2020 om 23:10

Of ze "de beste wielrenners van België verwelkomen op de flanken van de Muur" valt nog te bezien, in de veronderstelling dat het WK in Aigle gewoon doorgaat.

De Muur ligt bovendien in het parcours na 30km, meer dan een schrale troost kan je het toch niet noemen.

Het Belgisch kampioenschap staat overigens nog steeds niet op de officiële kalender op de UCI site.

Headlines

Materiaalzone

Populair