Björn Leukemans twijfelt over toekomst

woensdag 25 juni 2014 om 09:30
Björn Leukemans

foto: Sirotti

Björn Leukemans twijfelt over hoe lang zijn toekomst nog in het wielrennen ligt. Hoogstwaarschijnlijk is de Belgische renner volgend seizoen nog wel in het peloton te bewonderen, maar wat hij het jaar er na gaat doen is hij nog niet over uit. Ook over zijn toekomst na zijn leven als actief renner is hij nog niet uit.

“Ik weet nog niet of ik dat wil”, zegt de 36-jarige renner in Het Nieuwsblad over een tweejarig contract dat hij bij zijn huidige ploeg kan tekenen. “Ik twijfel tussen een contract van één of twee jaar. Het kan ook zijn dat ik voor twee jaar teken, maar het na een jaar voor bekeken houd. Ik ben er helemaal nog niet uit. Ik zal op mijn gevoel afgaan.”

Vorig jaar stopte zijn ploeg Vacansoleil-DCM, maar hij werd opgevangen door ploegleider Hilaire Van der Schueren en mocht mee naar zijn nieuwe ploeg Wanty-Groupe Gobert. En voor de kleine ploeg presteerde Leukemans naar behoren met onder meer een top tien plek in de Ronde van Vlaanderen en een elfde stek in de Amstel Gold Race.

Dat de Vlaming twijfelt over zijn toekomst als actieve coureur heeft ook te maken met het gevaar in het peloton. “Ik vraag me gewoon soms af wat ik nog tussen die jonge gasten doe. In de Ster ZLM Toer was ik op Petacchi na de oudste renner in het peloton. Het is vooral hoe die jongere renners tegen risico’s in de koers aankijken. Er zijn er steeds meer die roekeloos koersen, maar zelf vinden van niet.”

Leukemans weet nog niet of hij in het wielrennen verder wil als hij stopt met fietsen. “Ik weet niet of dat mij wel zou liggen. Ik zie me evengoed iets buiten het wielrennen doen.”

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone

Populair