Björn Leukemans: ”Ik verdien een Belgische titel”

woensdag 19 juni 2013 om 15:09
Bjorn Leukemans

foto: Sirotti

Björn Leukemans is gebrand om zondag op het Belgisch Kampioenschap de nationale titel te veroveren. De 35-jarige renner van Vacansoleil-DCM wil aan het einde van het BK in La Roche in de driekleur te zien zijn, vertelt hij aan Gazet van Antwerpen. “Ik verdien een Belgische titel, maar blijkbaar mag het op een of andere manier niet.”

“Ik durf rustig te stellen dat ik nu al minstens één keer die trui had moeten hebben”, aldus Leukemans, die al meerdere keren achter het net viste. ”Mijn mooiste kans op succes was in 2005 in Saint-Hubert.Serge Baguet werd toen kampioen. Ik was zo goed, maar op het eind moest ik vaststellen dat zelfs mijn eigen Lotto-ploegmaats mij dwars zaten.”

Leukemans stelt dat zijn gretigheid hem meerdere malen een podiumplaats door de neus heeft geboord. ”Maar het lukt niet, omdat ik te graag wil winnen. Wie de zege wil, moet bereid zijn het risico te lopen om de koers te verliezen.”

”Telkens als er een goeie renner demarreert, panikeer ik en ga meteen in de reactie. Greg Van Avermaet heeft dat ook. Wij willen koersen, wij willen winnen, maar in onze gretigheid doen we onszelf al te vaak de das om”, zegt de heuvelspecialist. “Als bijna 36-jarige begint de tijd te dringen. Dus ik blijf proberen, ook zondag.”

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone

Populair