Björn Leukemans gaat voor zege in Parijs-Roubaix

dinsdag 3 januari 2012 om 17:52

foto: Vacansoleil-DCM

Björn Leukemans wil in 2012 een eerste klassieke zege aan zijn erelijst toe te voegen. De 34-jarige Belg reed in 2011 een sterk voorjaar waarin hij genoeg moest nemen met ereplaatsen. In het nieuwe jaar hoopt hij op meer.

Leukemans heeft in 2012 de aprilmaand opnieuw met rood omcirkeld. “Graag zou ik Roubaix nog eens winnen. Met een beetje geluk zou dat moeten kunnen,” voorspelde hij dinsdag tijdens de presentatie van zijn ploeg Vacansoleil-DCM. Afgelopen jaar eindigde hij als dertiende in ‘De Hel van het Noorden’, terwijl hij in 2007 al eens vierde werd.

Om zijn doel te realiseren vroeg Leukemans de voorbije winter om versterkingen. Op zijn voorspraak rijden in 2012 de Belgen Kevin van Impe en Kris Boekmans voor Vacansoleil-DCM.

Ploegleider Michel Cornelisse bevestigt dat Leukemans dicht tegen een klassieke zege aan zit. “Vorig jaar was hij al goed in Vlaanderen en reed hij in Roubaix tijdens de achtervolging op Tjallingii heel sterk, voordat hij lek reed. Hij zit er al een tijdje tegenaan te hikken.”

Leukemans begint zijn seizoen in de GP d’Ouverture La Marseillaise om vervolgens deel te nemen aan de Ster van Bessèges. Na de Omloop Het Nieuwsbad en Parijs-Nice volgen de voorjaarsklassiekers.

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone

Populair