Bizarre gewaarwording: Miguel Ángel López stapt boos uit de Vuelta

zaterdag 4 september 2021 om 17:20
Bizarre gewaarwording: Miguel Ángel López stapt boos uit de Vuelta

foto: Cor Vos

Miguel Ángel López, de nummer drie uit het algemeen klassement, is uit onvrede uit de Vuelta gestapt. De Colombiaan reed op grote achterstand van het groepje met favorieten nadat hij zich in de luren liet leggen door Bahrain Victorious, de ploeg van concurrent Jack Haig.

Onder meer Patxi Vila en Emanol Erviti probeerden de Colombiaan nog op de fiets te krijgen, maar dat mocht niet baten. Lopez was nochtans bezig aan goede Ronde van Spanje  met verschillende topnotering in etappes en een ritzege in de koninginnenrit naar de top van de Altu d’El Gamoniteiru.

De 27-jarige renner, die bezig is aan zijn eerste seizoen bij Movistar, heeft nog een contract tot en met 2023 bij de Spaanse ploeg.

Dit artikel delen:

72 Reacties

IlPirata 4 september 2021 om 20:23

M.b.t Lopez is natuurlijk niet professioneel, maar hij gaf in een interview van de week aan net als Dumoulin er aan gedacht te hebben te stoppen met wielrennen verleden jaar. Dus mentale problemen (plus temperament) en dat heeft hij blijkbaar nog steeds. En niemand weet hoe hij in de Movistar-ploeg ligt natuurlijk. Zelf niet opgelet dus zijn eigen fout, maar het was wel een beetje sneu dat zijn groepje op een gegeven moment 20 renners had, maar niemand wilde rijden. Maar dat is ook wielrennen, want de andere ploegen hadden al mannen voorin. Hopelijk zien we hem snel weer in de koers,want het is wel een aanvallende smaakmaker bergop.

vevie 4 september 2021 om 20:29

CyclingWeekly schrijft dat hij teamorders kreeg om niet meer achter de groep met Haig en de andere mannen te rijden. Hij was het niet eens met die beslissing en is gestopt. Denk wel einde contract bij Movistar, nu. Denk dat zij dit niet kunnen accepteren en bij hem ook alle vertrouwen nu weg is. Dat wordt een breuk.

Verweggistan 4 september 2021 om 20:45

Dan kan ik het ergens wel begrijpen. Als hij niet mocht rijden voor zijn podium. Zou wel flauw zijn, waar was de ploegleiding bang voor dan? Bernal en co stonden ver achter in t ak. Dan mag Lopez toch gewoon voor eigen kans fietsen?

IlPirata 4 september 2021 om 20:52

@vevie Als dit waar is, begrijp ik hem ook nog. 3 weken zich de 'tering' gereden' en ineens zijn AK opgegeven. Maar goed, maar even afwachten.

Cochise 4 september 2021 om 22:17

Hoewel we bij Movistar niks onmogelijk is lijkt me dit toch erg onwaarschijnlijk.

Misschien de raad gekregen om zich niet meer dood te rijden in een onmogelijke poging om het podium alsnog te redden en gewoon zijn top 5 veilig te stellen door in de buurt te blijven van mannen als Bernal, Kuss etc?
Niet wat je wil horen als je in de penarie zit maar ook geen reden om af te stappen. Ik denk dat er meer aan de hand was.

Turtlehead 4 september 2021 om 20:29

Degenen die hem uitkafferen moeten misschien ff wachten tot hij weer veilig is opgedoken en zijn verhaal kan doen.
Want dit is wel erg vreemd en zorgwekkend.

Net als Dennis indertijd, die inmiddels als held ingehaald is door TJV-fanboys…

Edit fans. Fans. Gewoon fans.

Dion 4 september 2021 om 21:00

Waarom nou weer dat denigrerende fanboys erbij.

Mohorietsj 4 september 2021 om 22:26

Omdat ze toen over elkaar heen vielen om hem te beschimpen als eng vengtje, patheet, bordeline etc…

en er hier nu geen vuiltje aan de lucht is.

Je kan natuurlijk niet zeggen dat ie nie hard kan trappen. Geweldig! "Ej Rohan Dennis komt ;) " Wat?" "Ja-aaa, Ro-han Dennis komt." "Mmmm, zullen we al tourselectietjes uitschrijven?" kwijl kwijl.

Murcia 4 september 2021 om 22:49

Lijkt me nogal een gechargeerde weergave van de reacties op wat Dennis deed en zijn transfer nu. In het TJV forum gedeelte hier is zijn karakter en wat dat kan betekenen voor de ploeg nooit weggemoffeld of anders uitgelegd. Wel wordt bv door mijzelf de kwaliteiten van de renner Rohan Dennis als een versterking voor de ploeg gezien. Maar laat ik duidelijk zijn als een renner van TJV zoiets flikt ga ik hem niet verdedigen. Om dan meteen maar kritische reacties op Lopez weg te zetten als fanboy meninkjes is te makkelijk.

Maillot à Pois 4 september 2021 om 22:50

@Mohorietsj
Wat een giftige reacties allemaal van jou vanavond
Relax man, de zon schijnt dit weekend

Wheely 4 september 2021 om 21:19

Lopez nog steeds spoorloos?

Covadonga 4 september 2021 om 21:32

Is er al een filmpje?

josemanuelfuente 4 september 2021 om 22:01

Ben nu aan het terug kijken, wat een schitterend schouwspel. Wat is de Vuelta toch een parel van een koers!!!

Jean Dumas 4 september 2021 om 22:04

Genieten toch, deze rit?

arviidd 4 september 2021 om 22:26

‘Superman’ López, en @Carrusel tras abandonar #LaVuelta21 en la etapa de hoy

“¿Que por qué me bajé? Somos seres humanos, no motores. A veces somos de carne y hueso”

“Solo me queda pedir perdón a mis compañeros y a la afición”

‼️ “El error fue no haber terminado” https://t.co/LCt41ZO2It

Magician 4 september 2021 om 23:44

Een grote grap die ploegleiding als je zulke orders geeft en als je renner daarover terecht een opmerking maakt je de spanningen zo hoog laat oplopen dat die renner woest vertrekt. Dat is dom, maar als het klopt wat nu rondzingt kan ik me de emotie enorm goed voorstellen.

Etika 5 september 2021 om 00:04

Dat is wel klote natuurlijk voor superman. Maar ik kan zijn opgave echt niet goedpraten. Nee, dit doe je niet. Alleen al ten opzichte van de omkadering van de ploeg. Die zien door zijn egoïstisch gedrag de te verdelen prijzenpot aardig slinken. Maar waarom mocht hij in hemelsnaam niet meer rijden ? Dat valt toch niet uit te leggen.

Jean Dumas 5 september 2021 om 07:15

De bron die Cycling Weekly geeft is de Colombiaanse krant El Tiempo. Het verhaal is als volgt (in delen al gemeld hierboven). Lopez zat aan de verkeerde kant van de breuk en zou door de ploegleiding zijn opgedragen te stoppen met achtervolgen om het klassement van Mas niet in gevaar te brengen. Hij is toen woedend afgestapt en er zou door Patxi Vila en Imanol Erviti op hem zijn ingepraat om door te rijden. Hij deed dat niet. Zijn fiets zou op de ploegauto staan maar de ploeg wist niet waar hij uithing gisteravond.

Turtlehead 5 september 2021 om 07:52

Wat een belachelijk verhaal. Hoe zou hij het klassement van Mas in gevaar kunnen brengen?
En daarvoor haalde Mas wel Lopez bij.
Vreemd, maar ja, Movistar…?

Jean Dumas 5 september 2021 om 08:09

Feit is dat zijn podium al verloren was, maar ook in het wiel van Bernal had hij nog zesde gestaan en was eerste Colombiaan geworden. Niet professioneel om af te stappen natuurlijk, maar een renner wil zich gesteund voelen en het maximum uit zijn mogelijkheden halen. Dat gaat natuurlijk niet als de ploegleiding onterecht bang is dat Mas bedreigd zou worden.

triple double 5 september 2021 om 15:26

Geeft wat kleur aan het gebeuren.

Volg hier

Headlines

Materiaalzone

Populair