Bissegger: “Heb laten zien dat ze rekening met mij moeten houden”

dinsdag 9 maart 2021 om 16:23
Bissegger: “Heb laten zien dat ze rekening met mij moeten houden”

foto: Cor Vos

Stefan Bissegger wist dinsdag enigszins verrassend de tijdrit in Parijs-Nice te winnen. Voor de 22-jarige Zwitser van EF Education-Nippo pas zijn tweede profzege en hij verslaat met Rémi Cavagna en Primož Roglič niet de minste namen. “Deze zege betekent veel voor mij. Ik heb hier hard en lang voor gewerkt”, vertelt hij.

“Ik ben nog jong en moet mij nog bewijzen, maar ik heb laten zien dat ik er sta en dat ze rekening met me moeten houden”, aldus Bissegger, die in de tijdrit van de UAE Tour nog tweede werd achter wereldkampioen Filippo Ganna. Hij keek daardoor ook uit naar Parijs-Nice. “Zulke tijdritten zijn wel iets voor mij, omdat ik van de baan kom. Ik heb laten zien waar ik toe in staat ben.”

Bissegger wil zichzelf een specialist noemen in het tijdrijden. “Ik train veel op de tijdritfiets en kan er goed mee overweg. Dit onderdeel past goed bij mij, net als de punchy stukken op dit parcours. Dat ik dan win, maakt mij heel blij”, zegt hij. “Het is voor mij de eerste keer dat ik een gele trui draag. Het is een droom die uitkomt. Als kind kijk je vaak naar deze wedstrijd en dan wil je weten hoe het voelt. Ik kijk nu al uit naar morgen.”

De voorsprong van Bissegger in het algemeen klassement op Cavagna is minimaal, namelijk minder dan een seconde. Roglič staat derde op zes seconden van de geletruidrager.

Dit artikel delen:

5 Reacties

pirazzi 9 maart 2021 om 16:36

Eigenlijk niet verrassend dan aangezien hij tweede werd in UAE Tour en Ganna niet aanwezig is in Parijs-Nice.

0
Murcia 9 maart 2021 om 16:36

Geweldig van deze jongen, was in UAE al de beste na Ganna en trekt die lijn door. Ben benieuwd of hij gaat proberen de trui vast te houden morgen maar dat lijkt me onmogelijk.

0
bartp25 9 maart 2021 om 16:44

Proberen gaat hij het zeker, realistisch is het in ieder geval niet.

0
Murcia 9 maart 2021 om 16:55

@bartp25
Weet ik, in de UAE tour eindigde hij in de bus als het bergop ging maar ik houd altijd wel van het vechten van jongens als ze die trui dragen.

0
Gilberto 9 maart 2021 om 16:57

Ik heb dit laten zien, ik heb dat laten zien. Moet je niet te veel gaan herhalen natuurlijk

0

Headlines

Populair

Materiaalzone