Biniam Girmay start in Gent-Wevelgem na vijfde plek in E3

zaterdag 26 maart 2022 om 09:53
Biniam Girmay start in Gent-Wevelgem na vijfde plek in E3

foto: Cor Vos

Na zijn vijfde plek in de E3 Saxo Bank Classic maakt Biniam Girmay zondag ook zijn opwachting in Gent-Wevelgem. De beloftevolle Eritreeër van Intermarché-Wanty-Gobert staat samen met onder andere oud-winnaar Alexander Kristoff aan het vertrek voor Intermarché-Wanty-Gobert.

Girmay was zeer te spreken na zijn vijfde plek in de E3 Saxo Bank Classic. “Dit betekent erg veel voor me, het is een enorme motivatie. Terugkijkend op de wedstrijd was het ongelooflijk. Het was totaal iets anders. Dit is pas mijn tweede koers in België dit jaar en ik heb nog niet zoveel ervaring. Ook al had ik de wedstrijd al op televisie gezien, ik kende de wegen niet. En de ene keer zat ik wat verder naar achteren gepositioneerd, dan weer zat ik van voren. Over het algemeen hebben mijn ploeggenoten het heel goed gedaan. Ik zat steeds voorin en ze hielden me goed in positie. Maar het was wel een van de zwaarste dagen in mijn leven.”

Zondag verschijnt de 21-jarige Eritreeër, de huidige vice-wereldkampioen in de U23-categorie, aan de start in Gent-Wevelgem. “Omdat het zo goed ging, heb ik met de ploeg besloten dat ik zondag ook mag rijden.” Op grond van zijn optreden van vrijdag en zijn resultaten in de voorbije weken – tiende in Milaan-Turijn, twaalfde in Milaan-San Remo en 21e in Brugge-De Panne – mogen we zeker wat verwachten.

Geen Ronde van Vlaanderen
Maandag keert Girmay terug naar Eritrea om enkele weken te rusten en te trainen. De Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix slaat hij dit jaar dus over. “Ik had al mijn plan (zoals hij eerder deze week aan WielerFlits vertelde, red.) en daar houden we aan vast. In de toekomst wil ik die koersen zeker proberen. Alle Belgische klassiekers liggen me na aan het hart en zodra het kan, moet ik vaker in België gaan koersen. Momenteel mis ik vooral mijn familie. Ik moet echt teruggaan om wat te rusten. Hopelijk kan ik ze in de toekomst hierheen meenemen, maar voor nu is het oké om soms hier te zijn en dan voor een paar weken weer terug naar huis te gaan.”

Na Gent-Wevelgem en zijn rust- en trainingsperiode is zijn volgende doel de Giro d’Italia, die op 6 mei in de Hongaarse hoofdstad Boedapest van start gaat. Het wordt de eerste Grote Ronde in zijn professionele carrière, die in 2020 bij Nippo Delko One Provence begon. “Of ik daar een etappe kan winnen? We gaan het zien. Je weet maar nooit.”

Dit artikel delen:

15 Reacties

Jean Dumas 26 maart 2022 om 10:10

Schrijf hem gelijk maar op.

Aart van Woud 26 maart 2022 om 11:02

Hebben ze al gedaan, hij staat op de startlijst.

Wheely 26 maart 2022 om 11:12

Gedaan, hij heeft alleen zo’n moeilijke naam.

Renaissance 26 maart 2022 om 11:05

Opportunisme

tvm 26 maart 2022 om 12:26

Want? Hij klopte een paar jaar geleden al mannen als Evenepoel en Greipel.

Vierde eindigen, mee de koers kleuren en dat zonder het parcours te verkennen.

Turtlehead 26 maart 2022 om 12:31

@Renaissance: welnee, doe niet zo raar. Die gozer is top en als hij weer top 5 eindigt (waarom niet? Met de beste tien de Kemmel over én bij de beste tien sprinters aan de start…) is dat voor Wanty al top!
En waarom zou hij niet kunnen winnen (behalve dan gebrek aan steun in de finale eventueel)?

Marco Willems 26 maart 2022 om 11:43

Je moet toch met een kopman daar naartoe als je ambities hebt als ploeg dus dit is de meest logische zet.

Eindelijk is de Afrikaanse superster er waar we zo lang op gewacht hebben(Gebreizhabier doet het natuurlijk ook top dit jaar). Die jongen laat een geweldige indruk achter. Viel zelfs aan maar toen ie dat in zijn oortje meldd verklaarde Hilaire hem waarschijnlijk voor gek, ‘Biniyam doe eens niet zo gek, je kent de weg niet eens’

Ben wel benieuwd of het ook zo gebroken was gister als Ghirmay niet was opgeschoven en Asgreen het wiel van Laporte had gehad.

Turtlehead 26 maart 2022 om 12:33

Mohoric moest óók een gat laten op Girmay (maar die was al eerder niet top heuvelop) Asgreen zet te ver, maar dat is meestal niet uit luxe.

Kopinkas 26 maart 2022 om 12:44

Als Grimay drie keer wereldkampioen wil worden en drie keer Gent-Wevelgem wil winnen, dan kan hij er evengoed zondag al aan beginnen…
Groeibriljant, en eentje die anders dan Kristoff de koers mee durft kleuren (pun not even intended)

Ornor 26 maart 2022 om 13:58

Ik ben fan

Krulsnor 26 maart 2022 om 15:51

Ik ook! Ik ben benieuwd. Als hij dit jaar de lijn doortrekt zal hij jammer genoeg niet lang bij Wanty blijven vrees ik.

Jos Jalapenos 26 maart 2022 om 17:21

Heeft niets te zoeken in het voorjaar, leuk als kamikazerenner in een grote ronde, maar niet meer dan dat. Deze hype is ingegeven door woke, maar Grimay is over tien jaar slechts een leuk antwoord voor in een quiz.

Steven_E 26 maart 2022 om 17:35

Wie is Grimay? Zal een fout antwoord zijn dan…

Murcia 26 maart 2022 om 17:47

De naam al verkeerd spellen zegt veel over de inhoud van de reactie, Girmay is geen uitvinding van woke-activisten maar een uiterst talentvolle renner die vorig jaar op het WK voor beloften al bewees een ruwe diamant te zijn. Zeer slim van Hilario en de zijnen om hem op te vissen bij Delko. Deze jongen komt er wel.

Ornor 27 maart 2022 om 21:01

Goh. Die Biniam zou best GW wel eens kunnen winnen

Headlines

Materiaalzone

Populair