Bingoal WB en Team Flanders-Baloise ontvangen wildcards voor Gent-Wevelgem

dinsdag 31 januari 2023 om 19:03
Bingoal WB en Team Flanders-Baloise ontvangen wildcards voor Gent-Wevelgem

foto: Cor Vos (archief)

De organisatie van Gent-Wevelgem heeft vandaag bekendgemaakt welke ploegen voor de editie van 2023 een wildcard ontvangen. Het gaat om de Belgische ProTeams Bingoal WB en Team Flanders-Baloise, het Amerikaanse Human Powered Health en de Noorse formatie Uno-X.

Bingoal WB, Team Flanders-Baloise en Uno-X waren vorig jaar ook al van de partij in de Vlaamse klassieker, Human Powered Health maakt zich dan weer op voor zijn eerste deelname. Drie andere ProTeams – Lotto Dstny, Israel-Premier Tech en TotalEnergies – waren op basis van hun ranking in de Europe Tour 2022 al zeker van een uitnodiging. Verder geven de achttien WorldTeams acte de présence.

Organisator Flanders Classics maakte vandaag ook de wildcards bekend voor de eerstvolgende vrouweneditie van Gent-Wevelgem. Het gaat om AG Insurance-Soudal Quick-Step Team, Cofidis, Zaaf Cycling Team, Parkhotel Valkenburg, Proximus-Alphamotor-Homes-Doltcini, Duolar-Chevalmeire en Lotto Dstny. De deelnemerslijst wordt aangevuld met CERATIZIT-WNT Pro Cycling Team en Lifeplus Wahoo – de beste conti-teams op de World Ranking – en de vijftien Women’s WorldTeams.

Op zondag 26 maart strijden de mannen en vrouwen voor de overwinning in Gent-Wevelgem. Vorig jaar ging de zege bij de vrouwen naar Elisa Balsamo, terwijl Biniam Girmay voor een stukje wielergeschiedenis zorgde in de mannenkoers.

Wildcards voor flag-be Gent-Wevelgem 2023 (26 maart)
Vrouwenkoers
flag-be AG Insurance-Soudal Quick-Step Team
flag-fr Cofidis
flag-be Duolar-Chevalmeire
flag-be Lotto Dstny
flag-nl Parkhotel Valkenburg
flag-be Proximus-Alphamotor-Homes-Doltcini
flag-es Zaaf Cycling Team

Mannenkoers
flag-be Bingoal WB
flag-us Human Powered Health
flag-be Team Flanders-Baloise
flag-no Uno-X

Dit artikel delen:

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone