Bilbao maakt huzarenstukje Caja Rural af in Turkije

maandag 25 april 2016 om 14:31
Bilbao maakt huzarenstukje Caja Rural af in Turkije

Foto: Sirotti

Caja Rural-Seguros RGA heeft op knappe wijze de tweede etappe in de Ronde van Turkije naar zich toegetrokken. De Spaanse ploeg brak het peloton in verschillende waaiers, waarna Pello Bilbao het overtal van zijn ploeg perfect afmaakte. Hij kwam solo over de streep in Kapadokya.

In de openingsfase van de wedstrijd gingen drie renners ten aanval. Eugert Zhupa (Southeast-Venezuela), Eduard Grosu  (Nippo-Vini Fantini) en Nicolas Baldo (Roth) kleurden vandaag de etappe. Zij kregen een maximale voorsprong van vijf minuten, maar dat bleek niet voldoende. Het drietal werd op 45 kilometer van het einde ingerekend.

Waaiervorming op beklimming
Kort daarna opende Caja Rural-Seguros RGA de finale op de vierde van vijf hellingen. De combinatie van harde wind en een open vlakte op de beklimming zorgde ervoor dat veel renners uit de eerste groep wapperden. Uiteindelijk bleven vooraan slechts vijftien renners over. Naast zes man van Caja Rural-Seguros RGA zat ook leider Przemyslaw Niemiec (Lampre-Merida) daarbij.

De Nederlanders Jasper Ockeloen en Jochem Hoekstra (Parkhotel Valkenburg) hadden net de slag gemist. Zij belandden in de tweede waaier, op ruime afstand van de leiders. Ook Davide Rebellin (CCC Sprandi Polkowice) zat daarbij.

Overtal Caja Rural-Seguros RGA
Op zes kilometer van het einde kwam de verwachte aanval van Caja Rural-Seguros RGA. Het was Ricardo Vilela die het overtal van zijn ploeg probeerde uit te spelen, maar hij werd drie kilometer later weer ingerekend. Daarna waagde zijn ploegmaat Pello Bilbao een poging op de slotbeklimming.

Daarachter probeerde Niemiec ernaar toe te springen, met twee renners van Caja Rural-Seguros RGA in zijn wiel, maar Bilbao liep alleen maar verder uit. Hij kwam uiteindelijk solo over de streep. In de sprint om de tweede plaats maakte José Gonçalves het feest voor de Spaanse ploeg compleet. Niemiec eindigde als vierde, maar wist wel zijn leiderstrui te behouden.

Dit artikel delen:

7 Reacties

Contador#N.1 25 april 2016 om 14:54

Leuke etappe! Jammer dat er maar zo weinig grote ploegen hier aan mee doen. Toch een prachtige omgeving.

0
wheeliewillie 25 april 2016 om 14:54

Hoe is Greipel eraan toe na zijn val gisteren?

0
billi 25 april 2016 om 16:18

Greipel wel goed denk ik, 47e op 7.56
terwijl het merendeel vh peloton (vanaf nr 50) meer dan 20 min.achterstand opgelopen heeft

0
Niels22 25 april 2016 om 18:04

@Contador#N.1: de grotere ploegen waren de afgelopen jaren massaal aanwezig, maar volgens mij heeft de organisatie van de ronde het compleet aan zichzelf te wijten dat er nu een matig (tot gewoon slecht) deelnemersveld staat voor een .HC koers!

0
maklukzat 25 april 2016 om 19:04

Ai, Nederlandse jongens, die door de Spanjaarden uit de waaier worden gereden. Dan gaat er iets niet goed.

0
Dayer Quintana 25 april 2016 om 20:57

Zeer sterke Niemiec, Caja collectief dan weer top.

0
Darth333 26 april 2016 om 00:17

Het zwakke deelnemersveld heeft ook deels met de recente aanslagen te maken in Turkije. Bijvoorbeeld de Amerikaanse overheid heeft UHC afgeraden om naar Turkije af te reizen.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone